Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrdi Južna Koreja

Sjeverna Koreja pojačala mjere sigurnosti, vojska u pripravnosti

koreja (1)
Reuters/Pixsell
21.12.2011.
u 10:01

To je podiglo tenzije u sjeveroistočnoj Aziji jer osim što Sjeverna Koreja ima 1,2 milijuna vojnika ima i napredne raketne projektile i nuklearno oružje

– Nakon smrti Kim Jong il-a Sjeverna Koreja pojačala je mjere sigurnosti, a vojsku je stavila u stanje pripravnosti – izjavio je to južnokorejski član parlamenta Kwon Young-se, a javlja AP. To je podiglo tenzije u sjeveroistočnoj Aziji jer osim što Sjeverna Koreja ima 1,2 milijuna vojnika ima i napredne projektile i nuklearno oružje. No glasnogovornik ministarstva Choi Bo-seon i brojni vojni dužnosnici tvrde da vlada nije uočila pokrete trupa u Sjevernoj Koreji.

Južnokorejski aktivisti slali su propagandne letke u Sjevernu Koreju, što ovi smatraju provokacijom, no aktivisti kažu da će nastaviti s aktivnostima.

Vojne baze u Južnoj Koreji su na na oprezu, a Japan je odredio dodatni oprez za obalnu stražu. Predsjednik Barack Obama u kontaktu je s Južnom Korejom i Japanom te tvrdi da će Washington pomoći svojim saveznicima.

Komentara 49

RE
@rea
11:36 21.12.2011.

Koji čemer ! Ljudi im gladuju već godinama u tom zatvoru ogradjenome bodljikavom žicom. Al zato režim posjeduje n-oružje i mil vojnika koje treba uzdržavat.

TH
thekurcula
12:00 21.12.2011.

To o gladovanju dolazi iz američke propagandne kuhinje. Ali neki veruju da je to istina. Šta vas je potaklo da verujete u informacije koje Amerikanci plasiraju o svojim najljućim protivnicima kojima ne mogu ništa da učine osim da sikću i lažu o njima? Imate neki specijalan razlog ili....?

VE
Vercingetorix
10:56 21.12.2011.

tako treba!! glavno da se ima nuklearno oružje a sto milijuni umiru od gladi ma nema veze -.-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije