Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neuspjeh

Sjeverna Koreja nije uspjela lansirati balističku raketu

Kim Jong UN
Foto: Reuters
1/8
31.05.2016.
u 07:30

Tip rakete zasad ne može biti sa sigurnošću identificiran, no pretpostavlja se da je riječ o balističkom projektilu srednjeg dometa Musudan

 Sjeverna Koreja izvela je neuspješan pokušaj lansiranja balističke rakete, objavila je južnokorejska vojska.

"Pretpostavljamo da je Sjeverna Koreja jutros neuspješno lansirala projektil sa svoje istočne obale", objavio je glasnogovornik južnokorejske vojske u Seulu.

Tip rakete zasad ne može biti sa sigurnošću identificiran, no pretpostavlja se da je riječ o balističkom projektilu srednjeg dometa Musudan, objavila je južnokorejska agencija Yonhap pozivajući se na neimenovane vojne izvore. Izolirani komunistički režim Sjeverne Koreje u travnju je također izveo neuspješno lansiranje rakete tipa Musudan.

Napetosti na Korejskom poluotoku ponovno su visoke, nakon što je Sjeverna Koreja u siječnju izvela nuklearni test, a sljedećeg mjeseca lansirala balistički projektil dugog dometa.

>>Kim Jong-un: Tražim muža za svoju mlađu sestru! Ja ću ga sam odabrati

>>Teta Kim Jong-Una živi u New Yorku

Komentara 2

GO
goran2hr
10:50 01.06.2016.

Pomalo to podsjeća na herojsko doba ranih svemirskih istraživanja, gdje su rakete padale i neuspjesi se nizali, ali metodom pokušaja i pogreške, te upornošću, stiglo se prvo u orbitu, a onda i do Mjeseca.

DU
Deleted user
12:00 31.05.2016.

Znači li to da sada Amerika ne bude mogla pokrenutu invaziju protiv S.K, jer ovi nisu uspjeli razviti dobru raketu? Ili je tu problem koji ima i Hrvatska. Izgleda da u toj sabotaži imaju prste ovi zna se. Oni bibi Korejancima ukrali zamazano donje rublje da od toga imaju koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije