Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost u prometu
Povratak na članak

Policija kupuje 13 presretača za 5,75 milijuna kuna

Ukupna vrijednost nabave ovih vozila u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa do 2020. godine iznosi 13,38 milijuna kuna

Komentari 25

DU
Duro
09:06 09.04.2015.

Presretači? Nazvati ću to glupošću desetljeća jer kako ih "isplatiti" odnosno smatrati opravdanim pored ovakvih kazni za npr. 225 km na autocesti ili selektivnom primjenom propisa ( za većinu mora a za xy ne smije), pokrijte kamera i sl. i kazne-mjere kao Švicarskoj pa neka društvo "divlja" koliko hoće ...

VL
OK
okus
08:09 09.04.2015.

Paaa.. nadam se da ce policija SMJETI upotrebljvati vozila ... kao i svoje resurse.. a ne da stigne naredba ODOZGORA ne talasaj...... kad su u pitanju " odredeni likovi i odredene stvari.

VL
KE
kenedi
08:18 09.04.2015.

pa zar nije bolje izgraditi jednu modernu skolu ili bolnicu umjesto takvih nepotrebni govana apsurd rezima spremase teror nad narodom jadni nasi mladi mozgovi zbog ovakve buducnosti rezima bjeze iz te banane kogace oni ganjati kad narod nema ni za kruh otmica boz sacuvaj

VL
Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
08:38 09.04.2015.

Za toliko novaca mogu se kupiti kamere i pokriti sve autoceste, i kontrolirali brzina svih vozila, a ne samo nekada nekih, i naplaćivati kazne od svih prekršitelja, i ne bi bilo mogućnosti pogodovanja, davanja mita i sl.

VL
DU
Deleted user
10:38 09.04.2015.

MUP-ove statistike vezane za njihove navodne uspjehe u smanjenju broja prometnih nesreća, broja poginulih i ozljeđenih osoba i materijalnoj šteti su, najblaže i pristojno rečeno, nevjerodostojne. Ovo proizlazi iz činjenice koju ne krije niti sam MUP, a to je da skoro svake godine ili nekoliko godina mijenjaju metodologiju statističkog praćenja. Često si Ministar, a ne mislim samo na akutualnog, uzima za pravo da samoga sebe i svoje najbliže suradnike proglašava zaslužnima za taj nevjerodostojno prikazan napredak, a sve radi poboljšanja ukupne slike rada Vlade ili političke stranke kojoj pripada. Statistiku im preko noći, na žalost, pomuti neka velika prometna nesreća sa velikim brojem poginulih i ozljeđenim pa onda obično mijenjaju metodologiju. Da li takozvani presretači doprinose smanjenju broja nesreća ne znam, ali znam da se nesreće u kojima upravo sudjeluju presretaći, blago rečeno, prešućuju i o njima se javno ne govori. O liku i djelu osoba koje rade u tim presretačima radije neka brigu povede MUPova unutarnja kontrola jer javna je tajna da neki od njih imaju životni standard nesrazmjeran njihovim obiteljskim prihodima. S druge strane radni uvjeti takozvanih običnih plavaca su katastrofalni, a o njihovoj pravnoj zaštiti i radnim pravima da i ne govorim. Nije rijetkost da ponekad sustav MUP-a u cilju zaštite viših struktura kola lomi preko plavaca koji su na cesti. da dalje ne filozofiram, pogledajmo na što im liče i na šta će ove ljetnje sezone ličiti, službene polo majice koje im je Ministar lani priskrbio. Izgledat će kao osrenje obučeni preznojeni traktorista koji se vraća iz cjelodnevnog rada u polju.

VL
MI
miso
08:54 09.04.2015.

Ovi presretači su najglup... što sam čuo. Da bi spriječili brzine vi još ubrzavate - time sami kršite vlastite zakone. Pa zar elektronikom to ne možemo riješiti. Radarima i GPS-om možete kontrolirati svaki milimetar tla.

VL
OB
ObrenM
09:57 09.04.2015.

Svi komentatori vide besmislenost i rasipnost kod kupnje ovih vozila.To ne vidi samo kratkovidni ministar,a mozda i vidi samo je zazmirio,jer je provizija oko pola milijuna kuna.Sigurnost prometa je sigurno veca kada se policija natjerava sa prekrsiteljima.Nije se jedamput dogodilo,da je u policiskoj potjeri bilo mrtvih.

VL
BA
Bananaman
09:07 09.04.2015.

Pa mora se uloziti da bi se zaradilo ! Ovo nema veze sa sigorniscu u prometu nego cisto punjenje proracuna !!

VL
Avatar airbizz
airbizz
09:25 09.04.2015.

sa nadzornim kamerama se može učinkovito održavati red u prometu.s 6 milijuna kuna se dugoročnije i kvalitetnije može pokriti nadzor prometa sa video nadzorom prometnica(ne građana kao što je uvriježeno u svijetu).

VL
AA
aabbcc
09:41 09.04.2015.

Zar danas nisu dovoljne kamere a ovoga coravog posla se nece rijesiti dok nekoga ne pokupe na cesti...

VL
UN
unbekant
17:54 09.04.2015.

Cuj ovo jos 13 novi presretaca,koliko ima "stari",pa mi kao da imamo 10 tisuca moderni auto-cesta,vise presretaca imamo nego Austrija,ili Njemacka,na duzinu auto-cesta...............

VL
ZG
zgbuco
10:21 09.04.2015.

A gdje su oni silni nabrijani auti kojih su se drugovi ministri odrekli i dali ih policiji? Kaj nisu dost dobri za presretače?

VL
FR
fred70
10:13 09.04.2015.

Izgleda da ova vlada nezna i nece pametno investirati novce. Nisu to samo auti koji toliko kostaju, a gdje su policajci koji ce se po cijelidan voziti, benzin koji ce potrositi, gume, servisi za aute, koliko ce to kostati? I dok oni gube vrijeme po autoputu, se po gradskim naseljima i gradovima voze raznorazni huligani po 100km/h, bez registracija (pogotovo motori), djeca voze neregistrirane kvadove, parkiraju se po nogostupima, a djeca i zene sa kolicima moraju hodati po cesti....... Ne samo da policija to nezna, nego jednostavno ignoriraju te cinjenice, znaci podrzavaju ih. Kada se nesto desi, trebalo bi prenjeti odgovornost na policiju jer ne rade nista da bi to sprijecili, a za to im ne trebaju skupi presretaci, dosta bi im i bicikl bio, samo treba raditi. Moj sestogodisnji sin me cesto pita: tata zasto se druga djeca ne vezu u autmobilu? To je opasno! Sta da mu kazem, "pametni" roditelji a jos "pametniji" oni koji to ignoriraju. Koristenje mobitele za vrijeme voznje?!? Pa lagano mi se cini da ljudi preko mobitela dobivaju instrukcije kako se vozi, jer cim udju u auto pocinje razgovor, pa sve dok ne stanu (ili ubije sebe ili drugog). Osobno I ne vidim toliki problem u brzoj voznji (autocestom, ne gradovima/naseljima) nego u kulturi vozaca, nepostivanju drugih, nepostivanju nekih osnovnih pravila. Zalosno da zalosnije nemoze biti, ali se u potpunosti uklapa u politiku ove vlade i trenutacno stanje u drzavi.

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
12:58 09.04.2015.

Samo ne znam koliko lopova imamo blizu državne kase odnosno kome se isplačuju toliki novci. Nikad više nije prikupljeno novca od fiskalizacije do prikupljenog zaostatka poreza pa dizanih kredita a novca nikad manje. Ukidaju se stećena prava te razne isplate samo se proširuje dodaci na razne ne stranačke udruge i to po prijateljskim i rodbinskim načinima. Strašno koliko novca nestane u crnim rupama a narod sve manje i manje ima za režije i život. Doči če i tom načinu kraj samo se nadam uskoro jer dugo nečemo izdržati. Pozdrav dobrim ljudima

VL
CK
ck_kiki
10:13 09.04.2015.

Koliko vozi taj presretač kad stiže onog koji vozi 225 na sat. Koliko puta raste opasnost na cesti kad dva luđaka voze 225 jer ne zaboravimo oni ga presreću bez upaljenih oznaka (rotirki...). Znači običan sudionik u prometu. Veli ministar da to voze profi vozači za upravlječem pripremljenog vozila za takve brzine. Jel to znači da i ja smijem tako voziti ako sam vozač utrka i imam dobru pilu. Šalu na stranu, svakodnevno sam na autocesti zbog posla i priznam da ponekad je noga teška, ali zbog svoje sigurnosti i sigurnosti drugih odmah bi potpisao kamere.

VL
DR
dragica949
10:15 09.04.2015.

Slažem se da presretaći nisu najsretnija rješenja,jer zbog luđaka,koji ugrožavaju promet autocestom,ugrožen je život i policajaca u takvim jurilicama.Najjesnostavnije rješenje bi bila kontrola kartica na ulazu i izlazu s ceste.Ako je neko dionicu od 200 km.prešao za 1 sat,a ograničenje je 130,kod izlazane rampe ga prisiliti da čeka i hladi se bar pola sata.Uz naplačenu kaznu,naravno.

VL
MK
marcel.kuzmic
10:36 09.04.2015.

ma bedastoče. na carinskim zapljenama stoji hrpa auta od 200+ ks. koji propadaju i odlaze na dražbe po smješnim cijenama. lijepo prebrati 20 komada koji zadovoljavaju uvjete i dati ih policiji na korištenje. najbolje je to da nisu tipski auti koje je lako primjetiti da bi mogli biti presretači nego široka lepeza marki i modela pa bi bili s jedne strane upečatljivi, a s druge nitko se ne nada da je to presretač.

VL
HH
hhorvatic
08:10 09.04.2015.

Ima se, može se ,nema krize za odabrane?

VL
KN
knkec512
07:56 09.04.2015.

Presretači, baš ih ne viđam na autocesti, a prekršaja koliko hočeš, inače ne znam ovaj natpis "Slijedi me policija" je smiješan, zar ne bi bilo normalno "Stop policija" ili "Slijedite me policija"

VL
PS
psiho84
11:02 09.04.2015.

Policija krši zakon. Sa neobilježenim autima i bez uključenih rotacijskih svjetala divljaju po cesti u luksuznim automobilima. Presretač je najgluplji izum. Kamere na autocestu i kad vozilo dolazi na naplatne kućice naplatiti kaznu, tj. izdati uplatnicu. Bez trošenja goriva, ljudstva i na kraju krajeva ono najvažnije, bez ugrožavanja prometa. Ako ja svojim autom ne mogu po tumačenju prometnih tehničara voziti brže od 130 km/h autocestom, ne vidim po čemu bi policija mogla. Znači li to da ako posjedujem isti model vozila kao policijski presretač da mogu voziti 250 po istoj cesti? Nevjerojatna glupost modernog doba.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.