Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sjednica Vlade: Nema prodaje ni zamjene dionica Ine s MOL-om

24.12.2008.
u 12:18

Vlada je na današnjoj sjednici najavila da će se između Ine i mađarskog MOL-a napraviti novi međudioničarski ugovor, a država neće prodavati niti mijenjati svoje dionice zbog energetske neovisnosti zemlje, piše između ostalog u izvješću o pregovorima Vlade s MOL-om oko Ine koje je na današnjoj sjednici predstavio je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, a Vlada prihvatila.

Pregovaralo se i o izdvajanju plinskog sustava iz Ine. To bi se, također zbog energetske neovisnosti zemlje, trebalo dogoditi do sredine 2009. godine.

Što se upravljačke strukture nacionalne naftne kompanije tiče, predsjednika nadzornog odbora Ine predlagala bi hrvatska, a predsjednika uprave mađarska strana.

O kadrovskim pitanjima razgovarat će se tek kad se potpišu dokumenti, a Polančec vjeruje da bi se ti dokumenti možda i do kraja godine mogli naći pred Vladom.

(RI/h)


Sanader apelira na preispitivanje oduke o promjeni naziva škole u Orebiću

Premijer Ivo Sanader apelirao je danas na vlasti u Orebiću da preispitaju odluku kojom je iz naziva tamošnje osnovne škole izostavljeno ime književnika Petra Šegedina. Sanader je, na sjednici Vlade, kazao kako bi u naziv škole trebalo vratiti Šegedinovo ime, jer je riječ o velikanu hrvatske književnosti. Ime škole u Orebiću Školski je odbor promijenio na inicijativu svog predsjednika Tomislava Jurjevića, koji je ujedno i načelnik orebićke općine. (h)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije