Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZALUDILA SVIJET

Sjećate li se ove igrice? Njen tvorac tvrdi da mu je uništila život: 'Nisam znao što ću morati žrtvovati'

Zbog loših komentara uklonjena igra Flappy Bird
Foto: Ella Pickover
1/3
09.02.2024.
u 20:19

Ngoyen i dan danas kreira video-igrice, navodi medij, a sebe smatra ''strastvenim kreatorom indie igara'', sve kako bi se odmaknuo od igrice koja ga je i proslavila

Kada je tek bila objavljena krajem svibnja 2013., igrica Flappy Bird postala je apsolutni hit u samo godinu dana. Ubrzo je postala najpreuzimanija besplatna igrica na App Storeu, a iza nje stajao je mladić kojem se s nepunih 30 godina u potpuno preokrenuo svijet. Kreator ove igrice koja je zaludila svijet Dong Nguyen u jednom je trenutku zarađivao 50.000 dolara dnevno, a Daily Mail otkriva što ga je nagnalo da je ubrzo i obriše zauvijek. 

Danas milijarder, Nguyen je rođen u malom selu nedaleko od glavnog grada Vijetnama Hanoija, gdje se od malih nogu zanimao za programiranje, i to zbog još jedne popularne igrice - Super Mario Bros. Sa 16 godina počeo je i sam programirati, a igricu Flappy Bird koje se i danas sjećaju brojni kreirao je jer je bio frustriran kompliciran igricama koje su se nudile u to vrijeme. Flappy Bird bio je toliko jednostavan da su ga mogli igrati apsolutno svi, što se kasnije pokazalo opasnim. 

>>  VIDEO Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

Zbog loših komentara uklonjena igra Flappy Bird
1/8

- U proteklih 17 godina samo sam bio pred računalom tako da ni ne znam o čemu bi drugo pričao. Mislio sam da ću morati nešto žrtvovati kako bi postao uspješan, ali nisam znao da će to biti moja zrelost - ranije je govorio. Nguyen je ubrzo počeo dobivati poruke korisnika koji su govorili da im je igrica izazvala ovisnost, a brojni su se roditelji žalili da su njihova djeca postala manje produktivna. 

Milijarder je stoga ubrzo i prelomio i izbrisao igricu sa svih platformi koje su postojale. Za čovjeka koji je volio svoj mir, danas u svojim četrdesetima, nebrojeni paparazzi i poruke bile su mu previše.

POVEZANI ČLANCI:

Ipak, njegova igrica živi u mislima brojnih, a i godinama nakon brojni zazivaju za njen povratak. Nakon što se Ngoyen odlučio za ovaj potez, na Twitteru je osvanuo i viralni hashtag #bringbackflappybird (vratite Flappy Bird), a čak i dolaskom pandemije, 6 godina nakon, brojni su htjeli ponovno zaigrati. 

Ngoyen i dan danas kreira video-igrice, navodi medij, a sebe smatra ''strastvenim kreatorom indie igara'', sve kako bi se odmaknuo od igrice koja ga je i proslavila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije