Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
impresivan uspjeh

Postao je milijunaš sa 14 godina, a sada tvrdi: 'Ovo su moje 4 tajne uspjeha'

Lucas Roitman
25.01.2024.
u 16:30

Dok su mnogi njegovi prijatelji uživali u zabavama u Buenos Airesu u Argentini, Roitman je u svojoj spavaćoj sobi stvarao i objavljivao vlastitu viralnu web video igru ​​u dobi od 11 godina.

Njujorčanin je podijelio svoje četiri tajne uspjeha - ustrajnost, beskrajnu znatiželju, inovativnost i balans - nakon što je sa samo 14 godina izumio aplikaciju koja ga je odvela u klub milijunaša, piše New York Post. 'Uspjeh je rijetko fenomen koji se dogodi preko noći - rezultat je stalnog truda tijekom vremena', rekao je poduzetnik Lucas Roitman.

Dok su mnogi njegovi prijatelji uživali u zabavama u Buenos Airesu u Argentini, Roitman je u svojoj spavaćoj sobi stvarao i objavljivao vlastitu viralnu web video igru ​​u dobi od 11 godina. Također je kao tinejdžer razvio Airhand, revolucionarni softver za proširenu stvarnost.

VEZANI ČLANCI: 

Aplikacija omogućuje korisnicima da kontroliraju svoje računalo pokretima ruku — poput pokazivanja na predmet na ekranu i 'podizanja' predmeta otvaranjem i zatvaranjem ruku. Njegov se trud brzo isplatio - inovativna kreacija prodana je za milijune multinacionalnoj tvrtki.

Roitman je nastavio raditi u tehnološkom sektoru, posebice u industriji umjetne inteligencije i robotike, a nedavno je prodao svoj start-up za drone Adia Robotics Appleu za 55 milijuna dolara. A, ove četiri navike smatra zaslužnim za svoja postignuća.

Ustrajnost: Diplomac Sveučilišta Stanford kaže da je pravu snagu ustrajnosti naučio u Palo Altu — gdje je morao prihvatiti kulturne promjene, kao i akademske prilagodbe. 'Prihvaćanje ovih izazova bilo je ključno', objasnio je Roitman, 'Na Stanfordu nisam samo stekao obrazovanje svjetske klase, već sam naučio i važnost otpornosti. Ne radi se samo o podnošenju teških vremena, već i o pronalaženju rasta i mogućnosti u njemu'.

VEZAN ČLANCI: 

Beskrajna znatiželja: Stručnjak za tehnologiju pripisuje strast, znatiželju i svoju sposobnost da apsorbira što više informacija za svom uspjehu. 'Moja duboko ukorijenjena strast i znatiželja potaknule su moje početne korake u svijet tehnologije', rekao je Roitman, 'Taj neumorni nagon nadahnjuje kontinuirano učenje i prilagodbu, što je bitno u tehnološkom krajoliku koji se stalno razvija'.

Inovacija: 'Imati nešto jedinstveno za ponuditi također je ključno jer vam omogućuje uspostavljanje posebnog identiteta i isticanje nečim doista iznimnim', kaže Roitman, 'Današnji tinejdžeri opremljeni su neusporedivim pristupom informacijama i alatima i imaju jedinstvenu priliku koristiti te resurse za eksperimentiranje, učenje i inovacije - stoga bi to trebali iskoristiti'

Balans: Iako ga posao jako zaokuplja, Roitman kaže da odvoji vrijeme za svoje hobije, koji uključuju ples salse, penjanje po stijenama, sviranje klavira i uživanje u pustolovnim sportovima. 'Često se opuštam svirajući klavir, što mi pomaže da se opustim i ponovno usredotočim', rekao je. "Provođenje kvalitetnog vremena s obitelji i prijateljima drži me prizemljenom, podsjećajući me na važnost održavanja dobro zaokruženog života'.

Muškarac tvrdi da je bogataš, ali da to skriva od svoje obitelji: ‘Imam i lažan stan!’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije