Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pred očima djece

Kupio stan u splitskom kvartu pa brzo požalio: 'Kad ih vidim muka mi dođe'

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
28.08.2019.
u 11:30

Ispred zgrade non-stop traje akcija. Sumnjivi muškarci i žene međusobno si uručuju male paketiće u zamjenu za novac, druga skupina cijeli dan 'visi kod Studenca', pije pivo, baulja i 'urinira gdje stigne'

Jedan je Splićanin prije pola godine kupio trosoban stan u naselju Lokve i tada je sve zvučalo savršeno. Stan se nalazi u blizini škole, vrtića, trgovine, ljekarne, ambulante pa čak i crkve. Međutim, nakon nekoliko dana u svome novom domu, muškarac i njegova obitelj svjedočili su nimalo idiličnim prizorima.

Ispred zgrade non-stop traje akcija. Sumnjivi muškarci i žene međusobno si uručuju male paketiće u zamjenu za novac, druga skupina cijeli dan 'visi kod Studenca', pije pivo, baulja i 'urinira gdje stigne', prenosi Slobodna Dalmacija. 

Najgore je i što u naselju postoji i napuštena kuća u kojoj se cijelog dana okupljaju narkomani. Igle i prazne kutije tableta na svakom su koraku, a komunalni redari 'u kvartu' izdrže po nekoliko mjeseci. Po navodima nezadovoljnog Splićanina, ni policija ovdje ne zalazi.

-  Izmjenjuju se tu raznorazni sumnjivi likovi, ubijaju se drogom i pivama, pa se valjaju ispred dućana. Kad vidim da takvi sidnu još i za volan, a jedva drže oči otvorene, muka mi dođe. Pa, ubit će nekog pješaka ili vozača, sebe, kad tad! - poručuje muškarac.

Da je znao gdje se seli, odustao bi na vrijeme, rekao je razočarano.

Komunalni redar Vinko Kaliterna u naselju radi od srpnja, ali obećao je kako će 'pogurati stvari' radi uklanjanja derutnog napuštenog objekta i smeća oko njega, poručuje za Slobodnu Dalmaciju. Stanovnicima preostaje samo nada da će baš ovaj redar učiniti promjene.

Komentara 13

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:17 28.08.2019.

Rekao je splitski gradonačelnik da tuđi čovici moraju poštivati splitske običaje

SU
sudani
12:28 28.08.2019.

100% Torcida i udruga Naš Hajduk

SM
san.martino
12:41 28.08.2019.

Situacija u Splitu je alarmantna ali za to nikoga nije briga! Uostalom,oni su samo glasaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije