Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ramazanski bajram

'Lijepo je danas biti Musliman u Sisku i Hrvatskoj'

Sisak: Građani na Bajram imali priliku popiti kavu iz najveće džezve na svijetu
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/2
27.06.2017.
u 00:15

Svečanost, prva takve vrste u Hrvatskoj, protekla je u znaku početka radova na izgradnji novog Islamskog kulturnog centra

Veliki broj Siščana odazvao se pozivu Medžlisa Islamske zajednice u Sisku, da u ponedjeljak navečer u središtu grada zajednički proslave drugi dan Ramazanskog Bajrama, a program je održan pod nazivom "Bajram na sisačkoj šetnici".

Svečanost, prva takve vrste u Hrvatskoj, protekla je u znaku početka radova na izgradnji novog Islamskog kulturnog centra.

"Lijepo je danas biti Musliman u Sisku i Hrvatskoj. Ovdje se istinski vidi i živi multikulturalnost i multikonfesionalnost. Čestitam sisačkoj gradonačelnici na podizanju standarda opće kulture i vjere. Podsjećam da su i životi 1180 Muslimana ugrađeni u temelje hrvatske države. Slobodan sam reći da je ovo povijesni iskorak islamske zajednice u Hrvatskoj", rekao je na svečanosti predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović. Nazočne su još pozdravili predsjednik sisačkog Medžlisa Edin Saftić i sisački imam Alem ef. Crnkić.

Sisak: Građani na Bajram imali priliku popiti kavu iz najveće džezve na svijetu
1/12

U prigodnom su programu nastupili brojni vokalni i glazbeni sastavi iz susjedne BiH, Zagreba i Siska, solisti Mehmed Goražda, Pavo Anić i drugi.

Program "Bajram na sisačkoj šetnici" bio je popraćen degustacijom muslimanskih specijaliteta, a turska se kava točila iz najveće džezve na svijetu, kapaciteta 650 litara.

Komentara 30

IB
ibiza
06:26 27.06.2017.

eeeee vidis to je Hrvatska ,sada treba pitati sta smiju katolici u tuzli ili travniku ili sarajevu tako javno ispovijedati vijeru...

LU
Lujo123
07:11 27.06.2017.

Sjajno - kad naši pređi nisu dali turcima osvojiti Sisak oružjem (vi neobrazovani korumpirani političari proučite povijest bar na razini O.Š.) sad budu ove neznalice i uvlakaći to dozvolili za Judine škude! Katastrofa!!!

AI
AirMax2
01:27 27.06.2017.

Nikola Turajlić nisam znao da imaju wifi u vrapču?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije