Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Lijepo je danas biti Musliman u Sisku i Hrvatskoj'

Svečanost, prva takve vrste u Hrvatskoj, protekla je u znaku početka radova na izgradnji novog Islamskog kulturnog centra
27. lipnja 2017. u 00:15 30 komentara 3836 prikaza
Sisak: Građani na Bajram imali priliku popiti kavu iz najveće džezve na svijetu
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Veliki broj Siščana odazvao se pozivu Medžlisa Islamske zajednice u Sisku, da u ponedjeljak navečer u središtu grada zajednički proslave drugi dan Ramazanskog Bajrama, a program je održan pod nazivom "Bajram na sisačkoj šetnici".

Ramazan Predsjednica: 'neka ramazanski dani prođu u ozračju mira, ljubavi, zajedništva i tolerancije'

Svečanost, prva takve vrste u Hrvatskoj, protekla je u znaku početka radova na izgradnji novog Islamskog kulturnog centra.

"Lijepo je danas biti Musliman u Sisku i Hrvatskoj. Ovdje se istinski vidi i živi multikulturalnost i multikonfesionalnost. Čestitam sisačkoj gradonačelnici na podizanju standarda opće kulture i vjere. Podsjećam da su i životi 1180 Muslimana ugrađeni u temelje hrvatske države. Slobodan sam reći da je ovo povijesni iskorak islamske zajednice u Hrvatskoj", rekao je na svečanosti predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović. Nazočne su još pozdravili predsjednik sisačkog Medžlisa Edin Saftić i sisački imam Alem ef. Crnkić.

Sisak: Građani na Bajram imali priliku popiti kavu iz najveće džezve na svijetu
1 / 12
Sisak: Građani na Bajram imali priliku popiti kavu iz najveće džezve na svijetu

U prigodnom su programu nastupili brojni vokalni i glazbeni sastavi iz susjedne BiH, Zagreba i Siska, solisti Mehmed Goražda, Pavo Anić i drugi.

Program "Bajram na sisačkoj šetnici" bio je popraćen degustacijom muslimanskih specijaliteta, a turska se kava točila iz najveće džezve na svijetu, kapaciteta 650 litara.

[video: 20809 / ] Ramazanski bajram Predsjednica čestilala vjernicima islamske vjeroispovijesti Mustafa Cerić POZIV MUSLIMANIMA Cerić: 'Okupimo se oko zajedničke riječi našim komšijama za mir u Europi' RAMAZAN U HRVATSKOJ Dani su dugi i vrući, a mi ih s lakoćom živimo bez vode i hrane
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • ibiza:

    eeeee vidis to je Hrvatska ,sada treba pitati sta smiju katolici u tuzli ili travniku ili sarajevu tako javno ispovijedati vijeru...

  • Lujo123:

    Sjajno - kad naši pređi nisu dali turcima osvojiti Sisak oružjem (vi neobrazovani korumpirani političari proučite povijest bar na razini O.Š.) sad budu ove neznalice i uvlakaći to dozvolili za Judine škude! Katastrofa!!!

  • AirMax2:

    Nikola Turajlić nisam znao da imaju wifi u vrapču?