Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže smjene

Sisački branitelji dali podršku prosvjednicima u Savskoj 66

branitelji
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/9
06.12.2014.
u 14:30

Glogoški je kazao kako predsjednik Vlade '91. nije imao hrabrosti uzeti pušku u ruke i stati u obranu države, pa neka sada ima hrabrosti da smjeni ministra

Stotinjak članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije okupilo se danas ispred katedrale Uzvišenja sv. Križa u Sisku kako bi dali potporu braniteljima koji već 47 dana prosvjeduju u Savskoj 66.

Poručili su kako podržavaju zahtjeve za smjenom ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića, kao i donošenje Ustavnog zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te odgodu primjene Zakona o mirovinskom osiguranju.

"Odnos institucija prema braniteljima se mora promijeniti"

Sisačke branitelje obišli su i predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm te predsjednik Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deur.

- Odnos institucija prema braniteljima se mora promijeniti i vjerujem da ćemo pronaći rješenje u interesu svih branitelja. Nećemo dopustiti da se izjednače žrtva i agresor. Ostajemo kod svojih zahtjeva, a rok za njihovo ispunjenje je 15. prosinac – istaknuo je Glogoški dodajući kako predsjednik Vlade '91. nije imao hrabrosti uzeti pušku u ruke i stati u obranu države, pa neka sada ima hrabrosti da smjeni ministra i preuzme odgovornost za sve što se događa u državi.

- Jučer se pokazalo da smo bili u pravu u pogledu svega što smo tražili. Nakon 47 dana, uspjeli smo sjesti s predsjednikom Sabora Josipom Lekom, on je pokazao ljudski dijalog i neke stvari su se pomakle – kazao je Ante Deur. Svi okupljeni poručili su da ne odustaju od zahtjeva za smjenom ministra te dok sva braniteljska pitanja ne budu u okviru jednog, ustavnog, zakona.

>>Branitelji poručili: Milanoviću dajemo još malo vremena da nas pozove na razgovor

>>Gotovo polovica branitelja ima simptome PTSP-a

Komentara 14

19
1995josip
18:59 06.12.2014.

Hrvatski branitelji su branili i obranili Hrvatsku . Nadam se da NE budemo ponovo morali braniti Hrvatsku , ako bude trebalo U obranu Domovine mi smo spremni na sva demokratska sredstva . Djeco partizana , udbaša i jugo oficira ,a , primite TO na znanje , ne dirajte Hrvatske svetinje da se nebi opekli kao vaši roditelji .

MX
MXLCLGTG
16:51 06.12.2014.

nevjerovatno da su branitelji napustili svoje ratne prijatelje i to one invalide da ovako dugo cekaju na ono sto im i pripada,uvijek sam svakom branitelju kapu skido ali kad vidim ovo danas ne mogu da vjerujem.

HR
Hrvatska3014
15:50 06.12.2014.

Zemlja je u tri godine uništena, a neke melinde zatvaraju oči i pišu da pišu. U tri godine smo postali spaljena zemlja, gospodarski i duhovno. Dečki - kapa dolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije