Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rusi potvrdili

U Siriji srušen ruski borbeni avion: 'Pilot je ubijen u borbama s teroristima'

Srušen ruski borbeni zrakoplov u Siriji
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/5
03.02.2018.
u 19:21

"Pilot je ubijen u borbama s teroristima", priopćilo je rusko ministarstvo.

Ruski pilot ubijen je danas u Siriji pošto se katapultirao na pobunjeničko područje nakon rušenja njegova zrakoplova tijekom operacije u pokrajini Idlibu, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

"Ruski zrakoplov Su-25 srušio se tijekom leta iznad zone dezeskalacije u Idlibu. Pilot je uspio javiti da se katapultirao na područje pod nadzorom boraca Fronte al Nusre", bivšeg sirijskog ogranka al Qaede, navodi se u priopćenju ministarstva, prenose ruske novinske agencije. "Pilot je ubijen u borbama s teroristima", dodaje ministarstvo.

"Po prvim informacijama, zrakoplov je pogođen iz prenosivog protuzračnog sustava projektila", navodi se. Područje na koje se srušio zrakoplov u rukama je Hayat Tahrir al-Shama, džihadističke skupine koju kontrolira bivši mjesni ogranak al Qaede i više drugih pobunjeničkih skupina.

Snage koje podupiru režim, uz pomoć ruskog saveznika, povele su krajem prosinca ofenzivu radi oslobađanja jugoistoka pokrajine Idliba, posljednje koja je u cijelosti izvan kontrole Damaska. Oporbene skupine su i prije rušile zrakoplove režima, ali puno rjeđe zrakoplove ruske vojske. U kolovozu 2016. petorica ruskih vojnika su poginula kada je pobunjenička skupina, također u pokrajini Idlibu, srušila njihov helikopter. Turska je u studenom 2015. srušila ruski vojni zrakoplov, što je potaknulo diplomatsku krizu između Moskve i Ankare.

Srušen ruski borbeni zrakoplov u Siriji
1/5

Komentara 48

Avatar NeNormalan
NeNormalan
20:16 03.02.2018.

ima tu netko da ne komentira na ekavici?

Avatar nula
nula
19:57 03.02.2018.

Ce im sad Rusi keve da se nahebu ....

OP
opančar
20:56 03.02.2018.

rusi su već izvršili odmazdu, likvidirano je najmanje 30-k terorista, kažu za početak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije