Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Washington

'Moguće je da Sirija priprema novi napad kemijskim oružjem'

27.06.2017.
u 09:20

Utvrđene aktivnosti "slične su pripremama koje je režim vršio prije kemijskog napada 4. travnja", kaže se u priopćenju

Sjedinjene Države rekle su kako su utvrdile da je moguće da sirijski režim Bašara al Asada priprema napad kemijskim oružjem i prijete Damasku da će platiti visoku cijenu ako dođe do takvog napada, priopćila je u ponedjeljak Bijela kuća.

"Sjedinjene Države utvrdile su da postoji potencijalna prijetnja još jednog kemijskog napada režima Asadovog sirijskog režima koji bi mogao dovesti do masakra civila, uključivo i nedužne djece", stoji u priopćenju glasnogovornika Bijele kuće Seana Spicera.

Utvrđene aktivnosti "slične su pripremama koje je režim vršio prije kemijskog napada 4. travnja", kaže se u priopćenju.

Taj je napad izazvao vojni odgovor SAD-a koje su ispalile 59 raketa na jednu zračnu bazu u Siriji, što je bila prva oružana intervencija Amerikanaca u sirijskom sukobu.

Spicer podsjeća da je cilj Washingtona u Siriji svladati džihadiste Islamske države, ali upozorava da će Asad i njegov režim "platiti visoku cijenu" ako dođe do još jednog napada.

Komentara 11

MA
Makava
09:42 27.06.2017.

Možda im je to kemijsko oružje prodao Saddam Husein prije nego su Ameri i Britanci uspjeli okupirati Irak! 😱

KI
kimi
09:36 27.06.2017.

Šta je sada ovo, da to Ameri ne pripremaju teren za odmazdu zato što su Rusi roknuli onog isilovca pre nekoliko dana? Skupo je bilo školovanje tog talibana, ne može to tako...

Avatar nekakav
nekakav
10:55 27.06.2017.

aha, naravno da pripremaju napad. sad će kroz dan-dva odjeknuti eksplozija, za 3 minute na fejsu objaviti slika bijelhi kaciga sa maramicom na ustima, plus par slika krvave djece, vikanje u pozadini, sa jasno izgovorenim pokličima, kletvama na račun assada, tzv. ratnog zločina. slijedi leskovački voz obraćanja naroda zapadnih političara, i traženja odmazde, kazne za assada. naravno, dokazi će u međuvremenu nestati, jer klor isparava koa dim od cigarete, svjedoci će stradati i odmazdi 'assadovih snaga', i neovisna istraga neće imati smisla, jer će o sastavu se odlučivati idućih nekoliko mjeseci. dokaza neće biti, ionak ih nikad nije bilo. amerikanac će napasti sirijsku vojsku koja bi taman oslobodila neko važno područje, strateški bitno za nastavak oslobađanja države. teroristi će iskoristiti trenutak koji su sami izazvali uz pomoć amerikanaca, i zauzeti neka druga donedavno slobodna područja. eto, ukratko. i da, izrael će napasti sirijsku vojsku, koja se bori protiv isil-a, jer će se previše približiti okupiranom dijelu golana. kao pred neki dan. a vi dajte i dalje pričajte o nepromjenljivosti granica, pravu na ovo, ono, i dsz. nego, jeste čuli da u s arabiji nema pijeska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije