Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANACIJA POSLJEDICA NEVREMENA

Sinj pomaže Slavoniji, Bulj: Pozivam i druge općine i gradove da se solidarno priključe

Sanacija štete u Retkovcu nakon razornog nevremena
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
28.07.2023.
u 19:08

"Grad Sinj će uplatiti 10.000 eura Gradu Iloku koji je za vrijeme nevremena pretrpio značajne štete na gospodarskim objektima, muzejima, dječjim vrtićima i obiteljskim kućama", naveo je gradonačelnik Miro Bulj

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj odlučio je da Grad u skladu sa svojim mogućnostima pomogne Slavoniji, Srijemu i Baranji koji su prošli tjedan doživjeli tešku elementarnu nepogodu. O tome je izvijestio na svom Facebook profilu te pozvao i druge općine i gradove da se priključe. 

"Grad Sinj će uplatiti 10.000 eura Gradu Iloku koji je za vrijeme nevremena pretrpio značajne štete na gospodarskim objektima, muzejima, dječjim vrtićima i obiteljskim kućama. Samo je na području Vukovarsko-srijemske županije srušen zvonik crkve, vjetar je raskrio krov na tri škole, a oštećene su brojne zgrade i obiteljske kuće. Pozivam i druge općine i gradove da se solidarno priključe i pomognu našoj Slavoniji, Srijemu i Baranji koji su dali veliku žrtvu za slobodnu Hrvatsku", naveo je Bulj.

VEZANI ČLANCI:

Naime, proteklih dana nastavlja se sanacija šteta uzrokovanih olujnim nevremenom. Kako je jučer izvijestilo Ravnateljstvo civilne zaštite, intervencije otklanjanja posljedica olujnih nevremena i dalje traju u Sisačko-moslavačkoj županiji, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj, Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Zagrebu.

Najviše aktivnosti, dodaje se, odnosi se na sanaciju krovišta, isušivanje objekata, utovar i odvoz drvene mase i građevinskog otpada te otklanjanje kvarova u sustavu opskrbe električnom energijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije