Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kutina

Sindikati poručili: 'Onima koji radnicima uskraćuju pravo na rad – uskratit ćemo pravo na profit!'

Kutina: Reportaža o Petrokemiji
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
06.04.2023.
u 10:58

Sindikati ističu kako će, ako se zahtjevi ne ostvare, sindikati i branitelji u Petrokemiji biti prisiljeni sami se izboriti za svoje interese, a na centralnom skupu radnika odlučit će o početku industrijskih akcija

Sindikati Petrokemije traže "hitne, jasne, konkretne i konačne odgovore oko vlasničkih odnosa u Petrokemiji te pokretanje proizvodnje", stoji u zaključcima održane zajedničke izvanredne Skupštine reprezentativnih sindikata unutar Petrokemije – EKN-a Hrvatske, DEMOS-HUS-a i Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije. Kako se ističe u priopćenju nakon sastanka, sindikati traže što brže pokretanje proizvodnje u jedinoj hrvatskoj tvornici mineralnih gnojiva "jer kupnja, pakiranje i prodaja tuđe robe ne može osigurati kvalitetna gnojiva za hrvatsku poljoprivredu, očuvati proizvodne kapacitete za budućnost niti osigurati radna mjesta i egzistenciju radnika Petrokemije i građana Kutine".

Sindikati ističu kako će, ako se zahtjevi ne ostvare, sindikati i branitelji u Petrokemiji biti prisiljeni sami se izboriti za svoje interese. Zadužili su stoga Radničko vijeće Petrokemije da organizira centralni skup radnika na koji će biti pozvani Uprava, ministar gospodarstva i mediji, a na kojem će donijeti odluku o početku industrijskih akcija.

"Ovisno o ponašanju odgovornih, donosit ćemo odluke o mogućim industrijskim akcijama. Ne isključujemo mogućnost blokade bilo kakvog dovoza i/ili odvoza mineralnih gnojiva u Petrokemiju ili iz nje", stoji u priopćenju.

"Iskreno se nadamo da će oni koji odlučuju o budućnosti Petrokemije najozbiljnije shvatiti neizvjesnost u kojoj se već predugo nalazimo te da će ih naši zajednički zaključci i nastup potaknuti da konačno donesu odluke koje su davno trebale biti donesene. U suprotnom smatrat ćemo to direktnim ugrožavanjem egzistencije svih radnika Petrokemije i građana Kutine. Onima koji radnicima Petrokemije uskraćuju pravo na rad – uskratit ćemo pravo na profit", ističu Petrokemijini sindikati.

VIDEO: Ogorčena Zagrepčanka: Za dva i pol kilometra i pet minuta vožnje taksi platila skoro 14 eura

Komentara 1

KR
krlokova
21:38 06.04.2023.

nejasno u cijeloj priči je što to u stvari hoće sindikati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije