Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori s Vladom

Sindikati objavili gdje se štrajka u četvrtak i petak

Zagreb: Sindikati najavili daljnji tijek štrajka u osnovnim i srednjim školama
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/13
04.11.2019.
u 12:08

U srijedu štrajka cijela Hrvatska dok će na Markovu trgu biti održan prosvjed

Nakon sastanka u Ministarstvu rada s troje ministara, ministrom Josipom Aladrovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak, sindikati su održali konferenciju za medije gdje su objavili detalje prosvjeda u srijedu na Markovu trgu. Inače, nakon jutrošnjeg sastanka, pregovori sindikata i Vlade nastavit će se ovog tjedna.

"Štrajk je danas istog intenziteta. Zaposleni i dalje stoje iza svojih zahtjeva. U četvrtak će štrajkati Istarska i Šibensko-kninska županija, a u petak Vukovarsko-srijemska i Karlovačka županija", kazao je Branimir Mihalinec na početku konferencije za medije.

Kazao je da u srijedu štrajka cijela Hrvatska, dok će na Markovu trgu biti održan prosvjed.

"Okupljanje je od 10 do 11 sati na Trgu Republike Hrvatske. Imamo novi plan kretanja. Povorka kreće kroz Frankopansku, preko Mesničke, potom Strossmayerovo šetalište, Dverce, Ćirila i Metoda pa do Markova trga", kazao je Mihalinec o prosvjedu.

Na prosvjedu će biti i Branimir Štrukelj, potpredsjednik europske konfederacije sindikata koja okuplja više od 11 milijuna članova iz 48 zemalja. "On će poslati poruku s prosvjeda", kazao je Mihalinec.

"Vlada nas još uvijek ne doživljava, stoga treba napraviti dodatni napor i pritisak, ne samo štrajkom nego i prisutnošću između izvršne i parlamentarne vlasti", rekao je predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti Igor Radeka.

U utorak će se čelnici sindikata ponovno sastati s predstavnicima Vlade u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Taj će sastanak, kažu sindikalci, biti konzultativan, kao priprema za onaj pregovarački krajem tjedna.

"To je sastanak na kojem ćemo ponovno razmijeniti argumente, kao priprema za pregovarački sastanak koji se očekuje krajem tjedna", zaključio je Mihalinec.

Danas nema nastave u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj, u utorak štrajka Primorsko-goranska i Zadarska županija.

U osnovnim školama Osječko-baranjske i Ličko-senjske županije štrajka 99,72 posto članstva sindikata. U srednjim školama odaziv je preko 90 posto.

Video: Sindikati pjevaju bećarce premijeru

Ključne riječi

Komentara 54

MA
matti
12:35 04.11.2019.

Zasto niste strajkali ljeti kad ste 3 mjeseca na moru? Istina, malo je nezgodno kad si na plazi. Evo uciteljica mog malog se satare od 11.30 do 14.45. Treba to izdrzati sta je je.

Avatar MADO
MADO
12:56 04.11.2019.

Baš vas briga za djecu i za mnoge druge koji imaju puno manje plaće od vas, samo vi i dalje štajkajte kud puklo da puklo.

RE
RevizorNovinarstva
12:49 04.11.2019.

Fuj uhljebi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije