Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mihalinec: Štrajk može trajati i do lipnja

Na pitanje lomi li se štrajk na leđima učenika rekao je da u tome 'vidi odgovornost Vlade'.
03. studenoga 2019. u 23:12 76 komentara 3218 prikaza
Branimir Mihalinec
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Ponudu Vlade da se osnovica poveća za 6 posto komentirao je i šef Sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec. Tvrdi da je dobra stvar što sutra počinju pregovori o koeficijentima, ali 'model ima puno ako i možda'. Poručio je da štrajk može trajati i do lipnja.

Mihalinec i Plenković Novi prosvjed Sindikati: U srijedu štrajka cijela Hrvatska, a dio će biti na Markovu trgu

- Naši članovi će odlučiti je li im ponuda prihvatljiva i prestajemo s aktivnostima ili nastavljamo štrajk - kazao je za 24sata Mihalinec.

Smatra da Vlada nema nikakve podloge ne platiti dane provedene u štrajku, a krene li se u tom smjeru 'znat će kako uzvratiti'. Slično objašnjava i mogućnost zabrane štrajka.

- Svaki potez Vlade, osim pregovora, ne bi bila dobra poruka. Pregovori, razgovori, postizanje kompromisa i dostizanje cilja, tako se ponaša odgovorna Vlada. Sve ostalo može se protumačiti kao mjera nasilja, koja nema podlogu u demokratskom društvu i socijalnoj državi, kakvom se Hrvatska želi predstaviti - objašnjava Mihalinec.

Josip Aladrović Ministri o povećanju plaća Aladrović: Razmišlja se da se dani u štrajku plate. Divjak: Učitelji su ti koji će reći jesu li zadovoljni

Na pitanje lomi li se štrajk na leđima učenika rekao je da u tome 'vidi odgovornost Vlade'.

-  Nezamislivo je da 17. dan štrajka Vlada prvi puta sjeda s učiteljima i nastavnicima, koji su u štrajku. Vlada je odgovorna za sve dane provedene u štrajku. Sastanak, zakazan za sutra, trebao je biti prvi ili najkasnije drugi dan štrajka. Svi koji su oštećeni ili će eventualno biti, trebaju se obratiti na adresu Vlade - zaključio je.

Mihalinec je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da će tražiti da Vlada sama predloži dinamiku rješavanja, a oni će to onda dati svojim članovima na referendum. Mihalinec je dodao da će se štrajk nastaviti tako dugo dok se ne dođe do rješenja.

- Mi imamo plan da može trajati i do lipnja, ukoliko treba, ali svaka odgovorna Vlada će pronaći rješenje, jer ovo je prevažno za budućnost zemlje - rekao je Mihalinec.

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • IvoDivo:

    Druže mihlinec, ne plaća vlada već ste na grbači naroda i vlada nema pravo platiti neradnicma kao što ste vi još i ovo malo što bi trebali raditi a ne radite. Valda treba objaviti radnu obvezu i tko se ne ... prikaži još! pojavi na radnom mjestu izvanredni otkaz bez ikakvih prava.

  • Zagorec101:

    Ja kad ne radim, ne dobijem ni novce. Čista logika. Primite se posla, a tek onda pitajte za novce.

  • cvikcange:

    Ooooooohhhooohhooooi pa zar nemate vlastitu blagajnu koja podmiruje dane štrajka? Ja da vam plaćam nerad (i neznanje)!? Nisam član i ne želim iz svojeg poreza platiti!