Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef sindikata

Mihalinec: Štrajk može trajati i do lipnja

Branimir Mihalinec
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
03.11.2019.
u 23:12

Na pitanje lomi li se štrajk na leđima učenika rekao je da u tome 'vidi odgovornost Vlade'.

Ponudu Vlade da se osnovica poveća za 6 posto komentirao je i šef Sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec. Tvrdi da je dobra stvar što sutra počinju pregovori o koeficijentima, ali 'model ima puno ako i možda'. Poručio je da štrajk može trajati i do lipnja.

- Naši članovi će odlučiti je li im ponuda prihvatljiva i prestajemo s aktivnostima ili nastavljamo štrajk - kazao je za 24sata Mihalinec.

Smatra da Vlada nema nikakve podloge ne platiti dane provedene u štrajku, a krene li se u tom smjeru 'znat će kako uzvratiti'. Slično objašnjava i mogućnost zabrane štrajka.

- Svaki potez Vlade, osim pregovora, ne bi bila dobra poruka. Pregovori, razgovori, postizanje kompromisa i dostizanje cilja, tako se ponaša odgovorna Vlada. Sve ostalo može se protumačiti kao mjera nasilja, koja nema podlogu u demokratskom društvu i socijalnoj državi, kakvom se Hrvatska želi predstaviti - objašnjava Mihalinec.

Na pitanje lomi li se štrajk na leđima učenika rekao je da u tome 'vidi odgovornost Vlade'.

-  Nezamislivo je da 17. dan štrajka Vlada prvi puta sjeda s učiteljima i nastavnicima, koji su u štrajku. Vlada je odgovorna za sve dane provedene u štrajku. Sastanak, zakazan za sutra, trebao je biti prvi ili najkasnije drugi dan štrajka. Svi koji su oštećeni ili će eventualno biti, trebaju se obratiti na adresu Vlade - zaključio je.

Mihalinec je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da će tražiti da Vlada sama predloži dinamiku rješavanja, a oni će to onda dati svojim članovima na referendum. Mihalinec je dodao da će se štrajk nastaviti tako dugo dok se ne dođe do rješenja.

- Mi imamo plan da može trajati i do lipnja, ukoliko treba, ali svaka odgovorna Vlada će pronaći rješenje, jer ovo je prevažno za budućnost zemlje - rekao je Mihalinec.

Komentara 76

IV
IvoDivo
15:59 03.11.2019.

Druže mihlinec, ne plaća vlada već ste na grbači naroda i vlada nema pravo platiti neradnicma kao što ste vi još i ovo malo što bi trebali raditi a ne radite. Valda treba objaviti radnu obvezu i tko se ne pojavi na radnom mjestu izvanredni otkaz bez ikakvih prava.

ZA
Zagorec101
16:08 03.11.2019.

Ja kad ne radim, ne dobijem ni novce. Čista logika. Primite se posla, a tek onda pitajte za novce.

CV
cvikcange
16:21 03.11.2019.

Ooooooohhhooohhooooi pa zar nemate vlastitu blagajnu koja podmiruje dane štrajka? Ja da vam plaćam nerad (i neznanje)!? Nisam član i ne želim iz svojeg poreza platiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije