Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDI

Sindikati najavili seriju štrajkova u travnju i 1. svibnja

Ana Knežević
Patrik Macek
02.04.2010.
u 14:00

Hrvatskoj ne treba "grčki sindrom", rekla je Ana Knežević, predsjednica SSSH.

Zbog sve agresivnijeg ugrožavanja prava radnika i gubitka posla, najveće sindikalne središnjice organizirat će štrajkove većih razmjera kako bi Vladu upozorile da ne radi dobro i da se agonija hrvatskog gospodarstva hitno mora zaustaviti, rečeno je na konferenciji za novinare SSSH u Slavonskom Brodu.
- Stanje u gospodarstvu pogoršava se svakodnevno, broj nezaposlenih dosegao je 320.000 i, ne poduzme li Vlada radikalne mjere, do kraja 2010. Hrvatska će imati više od 400.000 nezaposlenih, gotovo 150.000 više nego 2009.

Usto, broj uposlenih opasno se približava broju umirovljenika i drugih kategorija koje žive na teret državnog proračuna. Hrvatska sada ima manje od 1,5 milijuna zaposlenih, samo 53 posto od ukupnog broja radno sposobnih, među najmanjim stopama zaposlenosti u Europi. Vlada donosi sterilne i neproduktivne mjere koje ničemu ne koriste. Zato ćemo 7. travnja u štrajk u Rijeci, 23. travnja je štrajk solidarnosti svih radnika koji u Hrvatskoj rade, 1. svibnja održat će se veliki prosvjedni skupovi u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru i Varaždinu, a krajem svibnja opći štrajk “Ili bolje ili dolje” svih sindikalnih središnjica, kada će sve stati, od bolnica i škola do javnog prijevoza.

Ako ova Vlada nije u stanju stvari hitno promijeniti na bolje, onda neka se makne i dođe druga koja će to moći i znati. Ne smijemo dopustiti da Hrvatsku zadesi “grčki sindrom”, tada se nezadovoljstvo ljudi neće moći kontrolirati - rekla je Ana Knežević, predsjednica SSSH.

Ključne riječi

Komentara 7

JO
Johny1973
06:50 03.04.2010.

A ko bu štrajkal?zadužili se svi kod banaka,spiskali lovu na aute , stanove... E sad šutit i radit jer poslodavci znaju da vas drže za jaja, a vlada se smije jer znaju da većih pizdarija neće imat s nama.

YO
yohana
14:27 02.04.2010.

mozda gsp ima carobni stapic pa je u stanju sve promijeniti preko noci.mislim da blebece praznu slamu.bolje bi joj bilo da ide u penziju i prepusti mjesto nekom mladem i skolovanijem.uostalom sve te zrelije poslala bi na burzu rada a mladima dala sansu da dodu do radnih mjesta.nema vise sistema gdje moze pojedinac zaraditi svoju penziju na jednom radnom mjestu.nadam se da bi i u hrvatskoj drustvo bolje funkcioniralo.

OB
-obrisani-
01:20 03.04.2010.

Fino tvornice radnicima zemlja seljacima zaboravili ste vlada LOPOVIMA I IZDAJICAMA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije