Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka o datumu

Sindikati iz sustava obrazovanja i znanosti: Štrajk počinje u petak, 25. rujna

srednja škola
Foto: Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL
18.09.2015.
u 18:41

Odluku o datumu štrajka donijeli su na zajedničkom sastanku.

Četiri sindikata iz sustava obrazovanja i znanosti danas su najavili da štrajk počinje 25. rujna. Odluku o datumu štrajka donijeli su na zajedničkom sastanku.

- Štrajk počinje u petak, 25. rujna 2015. i obuhvatit će sve ustanove u sustavu osnovnog, srednjoškolskog, te sustavu visokog obrazovanja i znanosti- naveli su u zajedničkom priopćenju Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod.

>> Prosvjetari ne priznaju da, jureći u štrajk, idu naruku HDZ-u

>> Sindikati Vertikale obrazovanja odlučili: Idemo u štrajk!

Komentara 7

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:59 18.09.2015.

Goni to, neću u tome sudjelovati. Zadnjom kapljom krvi ću raditi.

MI
mihaela15
20:11 18.09.2015.

Podržavam štrajk učitelja protiv ove nesposobne vlade koja nas je zadužila više od bilo koje do sada , ali isključivo u osobne predizborne svrhe. Nisu važni novci,ni povećanje od 200 kn, ali učitelji moraju biti prvi među nama koji sese moraju dignuti na noge... ionako Milanoviću nisu nikako ni štrajkali...

DU
Deleted user
20:55 18.09.2015.

Ovo što rade prosvjetari neposredno pred izbore je sramota. Svakome je jasno kao dan da se nema iz čega isplatiti povećanje plaće jer naprosto nema novaca. Ovo je samo prljavi politički igrokaz koji će puniti usta Jandrokoviću, Reineru, Karamarku da dodatno pljuju po vladi iako bi se i oni sami da su na vlasti, kao što su to uostalom činili u više navrata za svoga mandata, oglušili na ove nerealne zahtjeve. Nikome plaća nije podignuta, pa tako ni zdravstvu (barem ne na ovoj zadnjoj). A i to "povećanje" je samo djelomična kompenzacija za ukidanje dodataka na godine staža provedene kod jednog poslodavca što se stjecalo nakon 20, 25 i 30 godina, pa su sestre i Abveršekica bez liječnika u pregovorima ispregovarali 4% za sve. To je u ukupnoj masi manji iznos nego onaj koji je bio sa spomenutim dodatcima. Plaće u prosvjeti nisu velike, ali su redovite, a ako se u obzir uzme da godišnje imaju 3mj. razno raznih raspusta i slobodnih dana bez nastave.......bolje da šute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije