Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele ukinuti odmore

Sindikat predlaže skraćivanje nastavnih sati na 30 minuta: 'Neizdrživ je rad pod maskama'

Prvi je dan nove školske godine u splitskom školama
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
09.09.2020.
u 15:25

Predlažu i da se dopunska, dodatna i izborna nastava, organizirana u kombiniranim skupinama, održava virtualno

Sindikat Preporod zatražio je u srijedu od Ministarstva znanosti i obrazovanja skraćivanje nastavnih sati na 30 minuta, zbog visokih temperatura i rada pod maskama, te ukidanje odmora između nastavnih sati kako bi se kraće boravilo u učionicama.

Zbog visokih temperatura u južnoj Hrvatskoj, koje se najavljuju za cijeli rujan, treba nastavni sat skratiti na 30 minuta svugdje gdje visoke temperature sprječavaju odvijanje nastave, poručuju iz Preporoda.

"Neizdrživ je rad pod maskama s 25 i više učenika čak i u klimatiziranim učionicama jer se klima uređaji ne smiju uključiti", navode u priopćenju. 

Traže ukidanje odmora između nastavnih sati kako bi se skratio boravak u učionici i osiguralo više vremena za dezinfekciju.

Također predlažu da se dopunska, dodatna i izborna nastava, organizirana u kombiniranim skupinama, održava virtualno tako da učitelji, kada god je to moguće, te poslove obavljaju od kuće.

"Inzistiranjem na obavljanju te nastave iz škole nepotrebno se povećava rizik od mogućnosti zaraze", upozorava Preporod.

Sindikalci poručuju da bi se prihvaćanjem njihovih prijedloga značajno unaprijedilo odvijanje nastave prema A i B modelu, za koje su se škole uglavnom opredijelile.

Komentara 4

AA
aabbcc
18:55 10.09.2020.

Jel to djecu pripremaju za teska radnicka zanimanja i rad pod maskom 8-10 sati, ako je tako treba poceti uciti od malena.

ZS
zstanfel
18:02 09.09.2020.

Sindikat kururga kaže da ne mogu operirati duže od 30 min pod maskom, pa će prekidati operacije u skladu sa smjernicama nastavničkog sindikata. Pa, šta bude-bude!

BI
Biouskoli91
17:03 09.09.2020.

Uciteljima je tesko..... a kako je tek djeci? To nije bitno? Bagra lopovska....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije