Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat policije

'Tražimo isplatu plaće odmah, inače ćemo biti prisiljeni na štrajk'

Dubravko Jagić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
10.09.2014.
u 12:00

Traže da se isplata izvrši putem sustava MUP-a jer je za isplatu plaće na takav način sve već spremno

Sindikat policije objavio je priopćenje kojim traže da se plaće za kolovoz isplate odmah - danas, i to, ako nije moguće putem sustava Centralnog obračuna plaća (COP), traže da se isplata izvrši putem sustava MUP-a jer je za isplatu plaće na takav način sve već spremno.  "Zbog svega toga ćemo, ukoliko plaća ne bude isplaćena u najkraćem roku, biti prisiljeni razmisliti o mogućnostima pokretanja industrijskih akcija zbog neisplate plaća koje nam zakon omogućava", stoji u dokumentu Sindikata policije.

Nakon što je informatičko rješenje COP-a nadograđeno tako da može prepoznavati sve oblike radnog vremena sukladno odredbama Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, zakazalo je informatičko rješenje koje se primjenjuje u COP-u, a navodno je riječ "o nepravilnom obračunu beneficiranog staža, o problemima kod obustava koje ne rade kako je bilo dogovoreno, oko potrebnih izmjena koje treba napraviti na tekućim računima djelatnika, oko niza situacija koje se „ručno poštimavaju“ i oko uopće stabilnosti sustava budući da nije riješeno sve za što su dani nalozi još početkom ove godine, zbog čega bi plaća i dalje kasnila, te se ne zna kada će greške biti ispravljene, odnosno kada će plaća djelatnicima MUP-a biti isplaćena putem COP-a.", stoji u dopisu Sindikata policije.

Podsjetili su da su djelatnici MUP-a posljednjih godina višestruko dali svoj obol izlasku iz krize, a njihove plaće ne samo da nisu pratile troškove života, nego su smanjene, a slični slučajevi su i s troškovima prijevoza, jubilarnim nagradama, kao i neisplatama regresa i božićnica, dok s druge strane troškovi života (računi, komunalne naknade, krediti, kamate, … ) svakim danom su sve viši i stižu na naplatu svaki mjesec točno na vrijeme, za razliku od njihove plaće koja kasni. Posljednja plaća isplaćena im je 7. kolovoza.

>> Policajci s azilantima bez zaštite dok hara ebola

>> Nema šanse da ove majice izdrže jedno ljeto, a kamoli dvije godine

Komentara 25

KR
krka
12:28 10.09.2014.

ko će sada njih pendričiti i vuči u kombi, kao što oni vuku građane po nalogu suda uz nazočnost debela bankara sa kravatom????

MX
MXLCLGTG
14:20 10.09.2014.

Pa neki dan ministar rece da je u njegovom resoru sve ok.ili su i njega smutili.

DU
Deleted user
16:09 10.09.2014.

Još da i bez plaće radimo. Nije dovoljno što čistačica u ZET-u ima veću plaću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije