Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikat od Jandrokovića zatražio dodatak za iznošenje Pernara iz Sabora

"Jedino rješenje je priznavanje dodataka na posebne uvjete rada u vidu dodatka za iznošenje Pernara iz Sabora, uz napomenu da bi dodatak trebalo postotno povećati u slučaju učestalog iznošenja nekog korpulentnijeg saborskog zastupnika, poput npr. Mire Bulja"
05. travnja 2019. u 11:18 4 komentara 675 prikaza
Iznošenje Ivana Pernara iz Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika zatražio je danas od predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića da službenicima saborske straže dodijeli "dodatak za iznošenje Pernara iz Sabora", budući da su tijekom sjednica na kojima sudjeluje saborski zastupnik Ivan Pernar izloženi posebnim uvjetima rada u vidu podizanja, nošenja i spuštanja tereta s nepredvidljivom autonomnom voljom.

RUŽNE SCENE U SABORU Pernara iznosila straža, Bunjac prijetio: Nećeš živ izaći odavde

Sindikat u priopćenju ističe da su, sukladno Pravilniku o zaštiti na radu pri ručnom prenošenju tereta, primjereni uvjeti pri prenošenju tereta ako je držanje tijela pri prenošenju ergonomski primjereno, prostor za kretanje i hodanje dovoljno velik, tlo ravno i da teret ima primjereno hvatište.

VIDEO Izbacivanje Ivana Pernara iz Sabora:

Napominju da je pri iznošenju Pernara iz Sabora to nemoguće osigurati, budući da ga se prvo mora dohvatiti iz saborske klupe, u skučenom i stepenastom prostoru, pri čemu saborski stražari tijelo drže u položaju dubokog pretklona u kojem postoji opasnost od oštećenja leđa.

"Budući da poslodavac zbog konfiguracije sabornice ne može ručno prenošenje tereta (Pernara) zamijeniti primjerenom radnom napravom, pomagalima i primjerenim mehaničkim pomagalima, jedino rješenje za saborske stražare koji učestalo iznose Pernara iz Sabora je priznavanje dodataka na posebne uvjete rada u vidu dodatka za iznošenje Pernara iz Sabora, uz napomenu da bi dodatak trebalo postotno povećati u slučaju učestalog iznošenja nekog korpulentnijeg saborskog zastupnika, poput npr. Mire Bulja", zaključuje u priopćenju Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Branimir Bunjac i Ivan Pernar Tea Romić Ne, Bunjac i Pernar nisu divljaci, to su ljudi opasnih namjera, a stražari su žrtve

Sinoć kratko iza ponoći potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić zatražio je izbacivanje zastupnika Živog zida Ivana Pernara nakon što je i poslije dvije opomene nastavio govoriti o Ivi Sanaderu.

Pernar je pozvao Sanadera da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, da "kaže istinu i bude pokajnik". Brkić je u dva navrata opomenu Pernara da se drži teme, a to je bila SDP-ova interpelacija o radu vlade, no on se oglušio, pa je na koncu opomenut i udaljen sa sjednice.

Pogledajte i video ranijeg izbacivanja Pernara:

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
 • Avatar Mi sami
  Mi sami:

  Kojim danima se iznosi smeće iz Sabora?

 • giannimichelis:

  Platit će vam Milorad u naturi.

 • Avatar Prigor
  Prigor:

  Mislim da bi bilo najbolje opoziciji zabraniti ulazak u sabor , tak da hadeze može sam i nesmetano dalje uništavati Hrvatsku uz pomoć domoljuba i crkve ,...…..