Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasili se na facebooku

Sindikat o smijenjenim policajcima: Našli su one koji će visjeti za dobrobit šefova

MUP - policija
Duško Jaramaz/PIXSELL
09.10.2021.
u 13:17

Da živimo u normalnoj državi ostavku bi zbog ovog incidenta, ako zbog ničega drugoga onda zbog moralnih razloga, trebao ponuditi sam glavni ravnatelj policije, kažemo s razlogom ponuditi, ne dati, napisali su između ostalog iz Sindikata.

Nakon što je u četvrtak ministar Davor Božinović priznao da su migrante na granici tukli maskirani hrvatski policajci te da će nekolicina tih policijskih službenika biti sankcionirani, o svemu se oglasio i Sindikat policijskih službenika statusom na Facebooku. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Ostavku bi trebao ponuditi sam glavni ravnatelj policije"

"Uz policajce našli su i 'Pedra' koji će visiti za dobrobit viših interesa (čitaj šefova), a to će biti po svemu sudeći načelnik Postaje granične policije Cetingrad kao najniži u lancu hijerarhije na postajnom području na kojem se događaj i dogodio, iako on i nije rukovoditelj tim policajcima. A gle čuda, nitko se u toj hijerarhiji odgovornosti nije sjetio načelnika Policijske uprave karlovačke koji je izravno odgovoran za policijske službenike koji dolaze na ispomoć iz drugih policijskih uprava.

VIDEO>> Pogledajte spornu snimku: Ljudi s fantomkama i palicama tjeraju i udaraju migrante uz granicu s BiH

Da živimo u normalnoj državi ostavku bi zbog ovog incidenta, ako zbog ničega drugoga onda zbog moralnih razloga, trebao ponuditi sam glavni ravnatelj policije, kažemo s razlogom ponuditi, ne dati, jer očito je da su zakazali svi mehanizmi kontrole i nadzora koje provodi Ravnateljstvo policije, a osobito nakon jučerašnje blamaže s izjavama u javnosti. A na ministru i premijeru je da odluče hoće li  njegovu ostavku prihvatiti ili ne, ali živimo u Hrvatskoj gdje je ovo sve već viđeno i pitamo se zašto nam mladi obrazovani policijski službenici odlaze iz sustava.

Ne odlaze samo zbog plaće već zbog silnih nepravdi koje svakodnevno gledaju u sustavu u kojem pojedinci, koji su postavljeni po kojekakvim rodbinskom, kumovskom, interesom (ne stranačkom jer on je daleko ispod ovog interesnog) ključu 'vedre i oblače' i rade što žele i zbog toga prolaze neokrznuti, dok se "običnog" policajca gazi zbog banalnih sitnica poput nenošenja kape", napisali su iz Sindikata policijskih službenika.

Komentara 9

DU
Deleted user
14:04 09.10.2021.

Bravo policija!!! Uz jednu malu molbicu: drugi puta udarite još jače!!!

KI
kizz111
18:17 09.10.2021.

podrška policajcima

FR
franc251
13:20 09.10.2021.

EU je pohvalila ovaj rad hrvatske policije! Tolko o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije