Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon odluke vlade

Sindikalisti protiv koncesije Zračne luke Zagreb

zračna luka zagreb
Žarko Bašić/Poslovni dnevnik/PIXSELL
23.02.2012.
u 21:00

Odluka o davanju u koncesiju samo će nam nanijeti štetu, moramo znati što se iza svega krije, poručuju sindikalisti.

Sindikati Zračne luke Zagreb protive se Vladinoj odluci prema kojoj bi se Zračna luka Zagreb dala u koncesiju francuskom konzorciju ZAIC, te napominju – ovakva odluka samo će nam nanijeti štetu.

– Do sada nismo pristupili prosvjedima, nego smo inzistirali na razgovoru. Ne možemo steći drukčiji dojam, osim da su jedino argumenti sile dovoljno snažni da skrenu pozornost najodgovornijima na problem o čijem rješenju ovise naše sudbine – kažu sindikalisti.

Tražili su sastanak s predstavnicima Vlade i povjerenstva, no nitko im, osim predsjednika Josipovića, nije niti odgovorio na zahtjeve.

– Od članova Povjerenstva čuli smo da uopće nisu imali vremena vidjeti bilo kakvu dokumentaciju da bi o problemu meritorno donosili odluke – kaže Ante Dujić, glasnogovornik Koordinacije sindikata ZLZ.

– ZAIC je ponudio fiksnu koncesijsku naknadu od ukupno 87,2 milijuna eura ulaganja u razdoblju od 30 godina s tim da bi u prvoj godini koncesija iznosila 3,59 milijuna eura, a s rastom putničkog prometa penjala bi se na 5,1 milijun u petoj godini, 8,2 milijuna u 15. godini korištenja koncesije, 9,6 milijuna eura u 2020. – poručio je Radimir Čačić.

Komentara 4

AG
Agramer198
23:15 23.02.2012.

A ovo ruglo kaj je sad je kakti bolje??? Kaj će zračna luka Zagreb postati novi Pelješki most? Dajte prestanite s pisanim i verbalnim proljevom i dajte da se gradi...

TV
tvrtko3
08:00 24.02.2012.

Sindikati se pitaju što se iza svega krije? Krije se to da će netko investirati 200 mil € zaposliti dio građevinske operative, podići nivo usluge, zaposliti još radnika....... Jel treba još nešto?

LU
luka
13:52 24.02.2012.

Jednostavno, mi nemamo nikakve inteligencije i zdaravog razuma u ovoj vukoj*****! Eno, drugim recima, pare koje smo teoretski pozajmili ( dakle nemamo ih, nego sa potvrdom mozemo da iznajmimo njihove firme !) moramo pretvoriti u zivu valutu i isplatiti francuze iz naseg budjeta cvrstom valutom , a potom sve zajedno sracunati i vratiti sa kamatom ! Francuzi dobijaju svoje pare, a mi jos to trebamo ponovo vracati istoj bandi koja nam je ih je i \"pozajmila\" kako bi oni imali gde slati svoje firme, dok nasi sede doma i cackaju nos!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije