Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključ Hrvatske

Sinčićeva stranka o uvođenju eura: 'Građanima će biti još veći šok kad za koji dan dobiju svoju plaću'

Zagreb:  Živi zid mijenja ime u Ključ Hrvatske, Sinčić održao konferenciju za medije
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
07.01.2023.
u 22:49

- Plenković i njegovi poltroni prema građanima plasiraju da je ovakva situacija izazvana od strane poduzetnika i trgovaca želeći maknuti odgovornost sa sebe, ali svima je jasno da kad bi hrvatske plaće barem malo bile izjednačenije s ostalim plaćama Europske unije naši građani bi bili zadovoljniji - piše stranka Ivana Vilibora Sinčića

Uskoro ćemo saznati koliko vrijedi naš rad - naveo je Ključ Hrvatske, stranka Ivana Vilibora Sinčića. Stranka se osvrnula na uvođenje eura te istaknula kako "smo se odrekli svoje valute bez imalo otpora". Govoreći o poskupljenjima, smatraju da će se građani još više šokirati kada dobiju plaću u nekoliko stotina eura umjesto nekoliko tisuća kuna. Također, navode kako premijer Andrej Plenković i "njegovi poltroni" žele maknuti odgovornost sa sebe te tvrde kako su situaciju izazvali poduzetnici i trgovci.

- Kako se u medijima pojavljuju informacije da Hrvati žele i očekuju hrvatske papirnate novčanice eura. Ne samo da nema hrvatskih novčanica eura, što je manji problem, nego nismo svjesni da smo se odrekli svoje valute bez imalo otpora i da prepuštamo nekom drugom našu monetarnu suverenost. Dakle, osim ovog divljanja cijena na tržištu i samih promjena cijena pred euro i sad kad je euro uveden, smatramo da će građanima biti još veći šok kad za koji dan dobiju svoju plaću u nekoliko stotina eura umjesto nekoliko tisuća kuna. Mnogi će reći da je to isto, što i jesu u pravu, ali tek tad će građani shvatiti koliko njihov rad u Hrvatskoj (ne) vrijedi i koliko je cijenjen - naveli su u objavi.

- Plenković i njegovi poltroni prema građanima plasiraju da je ovakva situacija izazvana od strane poduzetnika i trgovaca želeći maknuti odgovornost sa sebe, ali svima je jasno da kad bi hrvatske plaće barem malo bile izjednačenije s ostalim plaćama Europske unije naši građani bi bili zadovoljniji. Sadašnja Vlada, kao i sve one prije, učinile su da vaš rad vrijedi tako malo. Nisu radile dobro, rezultat toga je današnja situacija u kojoj se nalazimo. Ostaje nam samo da još više stegnemo remen, kako je jednom izjavio HDZ-ov premijer osuđen za primanje mita, ili ćemo se svi zajedno dignuti na idućim izborima te pokazati da moramo, hoćemo i želimo bolje - dodaju. 

VIDEO Istražili smo koje kovanice kune najviše vrijede na tržištu. Jedna se prodaje za 130 eura, imate li je doma?

Komentara 63

KA
kažemja
23:53 07.01.2023.

Cijelo vrijeme govorim , jedini razlog zbog čega mi je drago što smo uveli euro je taj što ćemo tek sada vidjeti za koliku mizeriju od plaća radimo i koliko mizernu mirovinu primamo . Medijalna plaća nam je oko 850 eura što je manje od Slovenskog minimalca a prosječna mirovina je oko 350 eura.Dalje je sve jasno.

PR
prahrvat
02:46 08.01.2023.

Ko i Kolakušić na zlatnoj EU koki, a nama prodaju maglu. Odreknite se tog prljavog novca ako ne valja, uzmite prosjecnu HR plaću i ostalo u humanitarne - pokažite da ste uz narod, da ste populus, a ne populisti.

GM
gmižić
07:13 08.01.2023.

Mogao si ovdje ostati i voditi borbu za bolji život malog čovjeka uz demagoške floskule koje sipaš ako ti je baš toliko stalo i bio bi uvjerljiviji . Ovako sve zaudara na blaziranog i dobro potkoženog salonskog borca koji seoji se oglasi reda radi jednom svake godine....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije