Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA DONIRANJA

Sinčić: 'Do sada smo podijelili oko 120 tisuća kuna, a nastavljamo i dalje'

Živi zid
Foto: Branimir Bradarić
1/4
04.03.2019.
u 15:23

Sa akcijom doniranja 500 kuna za samohrane roditelje, koju je početkom veljače pokrenuo Živi zid, pojavila su se i brojna pitanja odakle ovoj stranci novac za donacije kao i koji su preduvjeti da bi netko mogao dobiti tu donaciju.

Sa akcijom doniranja 500 kuna za samohrane roditelje, koju je početkom veljače pokrenuo Živi zid, pojavila su se i brojna pitanja odakle ovoj stranci novac za donacije kao i koji su preduvjeti da bi netko mogao dobiti tu donaciju.

-Sredstva za akciju dolaze iz više izvora. To su novci koje Živi zid dobiva iz državnoga proračuna, a dio osiguravamo od plaća saborskih zastupnika, članarina kao i donacija. Do sada smo kroz akciju podijelili oko 120 tisuća kuna ali nastavljamo i dalje, odnosno, sve dok i zadnjoj osobi sa liste ne uručimo 500 kuna, rekao je predsjednik Živoga zida Ivan Vilibor Sinčić.

Akcija je nastavljena i u Vukovaru i Vinkovcima gdje je 500 kuna donirano za 45 samohranih roditelja. Po riječima Sinčića jedini preduvjet da bi se ostvarilo pravo na donaciju je da je osoba samohrani roditelj bez obzira na visinu primanja koja ostvaruje. Dodaje i kako su se njeno pokretanje odlučili radi nerada državnih institucija, pri čemu je posebno istakao Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, ali i radi toga što ne zna niti jednoga samohranog roditelja koji nema financijskih problema.   

-Imamo 700-ak zahtjeva iz cijele Hrvatske za sada. Realizaciji akcije pristupili smo po naputcima revizije, porezne uprave i drugih državnih institucija od kojih su prethodno zatražili mišljenje kako ovu akciju provesti, zaključio je Sinčić.

Ključne riječi

Komentara 9

AN
Antonio1952
20:56 04.03.2019.

Da li je i ovo korupcija i kupovanje glasaca? Sta na to povjerenstvo? Lijepo je pomagati potrebne, ali sve se moze protumaciti i drugacije- zlonamjerno.

Avatar Croatino
Croatino
15:25 04.03.2019.

I ako nevolim zivi zid akcija je OK. Samo recite Pernaru da vise ne donira spermu.

AN
Antonio1952
21:05 04.03.2019.

Kad bi novac dijelio HDZ ili Bandic onda bi to za cijelu oporbu bila jasna korupcija. Slijedila bi prijava DORH, povjerenstvo, odmah da svi odstupe i predaju vlast oporbi jer na izborima ti demagozi nemaju sansu kod normalnih ljudi. Nadam se da je jos uvijek u Hrvatskoj vecina normalna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije