Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sin moćnog HDZ-ovca vratio novac kojim mu je plaćen fakultet

- Iako ne postoji nikakva moralna, kaznena niti prekršajna odgovornost, moja supruga je podigla kredit kako bismo uplatili donaciju lokalnoj vatrogasnoj postrojbi te stali na kraj neosnovanim i konstruiranim optužbama na račun mog oca, kaže Baričević.
27. svibnja 2020. u 14:48 6 komentara 2564 prikaza
Luka i Martin Baričević
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

Luka Baričević, tajnik u Područnoj vatrogasnoj zajednici (PVZ) Velebit, ponukan negativnim medijskim natpisima o svom ocu kao i izvještavanjem medija kako je lokalna samouprava financirala njegovo školovanje na Visokoj školi za sigurnost u iznosi od 60.000 HRK, odlučio je uplatiti donaciju lokalnoj vatrogasnoj zajednici (PVZ) „Velebit“, piše Kalelargainfo.hr.

Ida Prester Stručnjaci otkrivaju Roditeljstvo u doba korone: Povratak u novo normalno uz korisne strane novih tehnologija

– Mediji su zlonamjerno optužili mog oca kako je lokalna vatrogasna zajednica platila moju školarinu. Kao mladom čovjeku čiji je otac dragovoljac Domovinskog rata te nositelj više odlikovanja, aktivni sudionik stvaranja hrvatske države i jedan od nositelja demokratskih promjena na zadarskom području, nisam želio dopustiti neopravdano i nekorektno javno prozivanje moje obitelji - kazao je Baričević te dodao:

- Želim naglasiti da iako ne postoji nikakva moralna, kaznena niti prekršajna odgovornost, moja supruga je podigla kredit kako bismo uplatili donaciju lokalnoj vatrogasnoj postrojbi te stali na kraj neosnovanim i konstruiranim optužbama na račun mog oca. Želim naglasiti kako moj posao nije nikakva privilegija nego mi je iznimna čast da sa svojim kolegama mogu aktivno raditi na vatrogasnoj zaštiti područja gdje sam rođen i gdje živim.

SPAR Piletina, svinjetina ili mljeveno? Saznaj jesi li pravi grill majstor ili imaš još puno ćevapa za ispeći?

Inače, Martin Baričević bio je do sada zastupnik u dva saziva Hrvatskog sabora, dugogodišnji je načelnik Općine Jasenice te predsjednik Hrvatske zajednice općina dok je Luka Baričević već bio predmetom afere kad se otkrilo da mu je otac bez natječaja dodijelio koncesijsko odobrenje da na plaži u Maslenici, nekoliko metara od mora, sagradi i otvori ugostiteljski objekt. Inspekcija je reagirala i zatvorila radove.

Podijelio mišljenja
Na blagajni vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije