Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

VIDEO Pogledajte divljake u središtu Zagreba, crveno za njih ne postoji

Snimka prolaska kroz crveno snimljena je ovog ljeta u Palmotićevoj ulici u Zagrebu
10. prosinca 2018. u 16:59 68 komentara 28788 prikaza

Facebook stranica Prometne zgode i nezgode na svojim stranicama objavila je video prometnih prekršaja u središtu grada. Bilo da je riječ o vozačima osobnih vozila, autobusa, kombija, motorima – svi oni prolaze kroz crveno na semaforu.

Prometna nesreća novi zakon OTKRIVAMO Dva prolaska kroz crveno i zbogom autu i dozvoli!

Pritom nitko od njih ne razmišlja da time dovode u opasnost sve sudionike u prometu. Nadajmo se da će strože kazne, koje će biti u novom zakonu, možda ipak neke spriječiti da čine ovakve opasne prekršaje.

Pogledajte video bezobzirnih vozača na zagrebačkim ulicama. Video preuzet: Facebook Prometne zgode i nezgode

"Pogledajte ovaj divlji zapad, odnosno kompilaciju prolazaka kroz crveno snimljenu ovo ljeto u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.
U prekršaju su uhvaćeni stranci, domaći… autobusi, taksisti, teretna i osobna vozila, motoristi…", objavili su na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode.

Podsjetimo, privremeno oduzimanje vozila, povećanje novčanih kazna za prekršaje u prometu na iznos do 20.000 kuna, obvezno izricanje zabrane upravljanja motornim vozilom, povećanje negativnih prekršajnih bodova, kažnjavanje nepoštivanja sigurnosnog razmaka na autocesti, obvezni liječnički pregled nakon 67. godine života, snimanje vozačkih ispita te mogućnost provjere elektroničkim putem statusa vozačke osnovne su novosti iz prijedloga koji je iznjedrila radna skupina.

VIDEO Stiže stroži zakon: Evo koliko će vas stajati telefoniranje dok vozite, prolazak kroz crveno...

 

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
 • Avatar Celzijus
  Celzijus:

  Kad se policajci bave bečarcima, ovo im nije prioritet. Sigurnost i povjerenje.

 • borispele47:

  Pa kad se snima, mora se vidjeti i tablica, posaljite im rigorozne kazne na kucnu adresu, oduzmite im za takav prekrsaj, dozvolu odmah, STO se ceka???

 • Machak:

  Najsmiješnije mi je povećanje iznosa kazne za korištenje mobitela u vožnji......da se ta kazna primjenjuje kako treba i sada kad iznosi 500 kuna samo bi se u Zgb sakupilo barem 5.000.000 kuna dnevno...