Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAGA SE NASTAVLJA

Šimpraga ostaje v. d. dekana Filozofskog fakulteta

Zagreb: Svečana proslava i dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla - Genij za budućnost
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
28.01.2021.
u 08:52

Filozofski fakultet već godinu dana nema priliku samostalno imati svog predloženog kandidata koji bi imao punu podršku za rad

Saga na Filozofskom fakultetu nastavlja se. Ni nakon prekjučerašnje sjednice Senata Sveučilišta Filozofski fakultet u Zagrebu nema dekana. Na mjestu vršitelja dužnosti ostaje Miljenko Šimpraga, kako je to prije odlučio rektor Damir Boras.

Naime, nakon što je Boras već prije odbio prijedlog da na mjesto dekana, a smjenom dekanice Vesne Vlahović-Štetić koja se odigrala upravo na Borasov prijedlog, bude imenovan kandidat koji je imao podršku Filozofskog fakulteta – Neven Jovanović – sada je Boras pozvao članove Senata da odbiju prijedloge dva kandidata – iznova Jovanovića i nove kandidatkinje Renate Geld, inače s Odjela za anglistiku.

Borasov poziv bio je, čini se dovoljan da mailovima, kako već mjesecima komuniciraju članovi Senata, upravo odbiju dva kandidata.

Čini se da Boras svim novim kandidatima zamjera samo jedno – da nisu dovoljno u svom programu kritični prema bivšoj upravi spomenutog fakulteta i u tome da osude bivšu dekanicu. U svom obrazloženju Boras navodi da njihovi programi nisu dovoljno dobri da bi zasjeli na mjesto spomenutog Fakulteta a tom obrazloženju, bez mogućnosti ikakve rasprave priklonilo se 48 od 70 članova Senata koji su odbili oba programa.

Tako Filozofski fakultet već godinu dana nema priliku samostalno, kako bi to inače i trebalo biti u akademskim krugovima imati svog predloženog kandidata koji bi imao punu podršku za rad.

Komentara 2

BE
Beskucnik
11:55 28.01.2021.

Kad bi sve profesore filozogskog prikljucio na detektor lazi , samo sa jednim pitanjem , volite li Hrvatsku i hocete li radit za dobrobit Hrvatske , pola bi ih palo na poligrafu , a ideja da Srbin bude rektor , je vise nego suluda , (i Pupovac i Goldstajn i Puhovski Jovic predaju na filozofskom ) , na tom se fakultetu stvaraju buduci novinari , diplomati , politicari , to je kao da Raspudica posaljemo u Beograd da bude rektor , mi smo narod koji je sam sebe eutanizirao

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
11:00 28.01.2021.

Instituciju koju bi trebalo reducirati na 1/6 postojećeg zaposlenog kadra i studenata! Ako ne i prekvalificirati i predavače i studente.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije