Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija obmanula javnost?

Silovatelji maloljetnice rasporili kobilu i ostavili ždrijebe da ugine

Silovanje Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
13.11.2013.
u 15:05

Je li policija zatajila kaznenu prošlost silovatelja 17-godišnje Zadranke? Naime, na naš je upit jesu li silovatelji prije prijavljivani za kaznena djela, rečeno je da su prijavljeni samo za krađu mesa, a ne i za mučenje životinja.

Dvojica silovatelja maloljetne Zadranke prije pola godine na Velebitu su ubili i rasporili bređu kobilu. Ždrijebe su ostavili da ugine, a kobilu su dokrajčili pištoljem. Meso su joj isjekli i prodali.

U policiji su ih prijavili samo za krađu mesa, ali ne i za mučenje životinja. O kakvom je zvjerskom iživljavanju nad nesretnim životinjama bila riječ, potvrdio nam je tada Petar Knežević, vlasnik kobile.
– Sumnjao sam da uhodana ekipa kolje konje po Velebitu zbog biznisa, no ovo je prvi put da imam dokaze. U ponedjeljak su mi ubili kobilu dok mene nije bilo. Bila je stara tri godine i bređa. No, to njima nije smetalo, pa su je oderali do kosti, a ždrijebe u posteljici su bacili. Ne može to normalan čovjek napraviti – rekao je tada Petar Knežević (37) iz Modriča podno Velebita.

Iako smo odmah nakon informacije o petorici silovatelja koji su na jednoj zadarskoj plaži silovali 17-godišnjakinju zatražili informaciju jesu li dosad prijavljivani za ikakva kaznena djela, rečeno nam je da nisu prijavljivani!? Nakon ponovnog upita zbog objave informacije da je dvojac silovatelja sudjelovao i u zvjerskom mučenju kobile, u policiji sada kažu da su samo prijavljeni za krađu mesa. Zadarska policija odbila je komentirati tvrdnju da je namjerno obmanula javnost tajeći ovu informaciju. Inače, kako neslužbeno doznajemo, u zadarskom pravosuđu šokirali su se time što je policija podnijela kaznenu prijavu zbog spolnog odnosa bez pristanka, a ne zbog silovanja. Maloljetnica je, podsjetimo, nakon zabave otišla sa silovateljima koje nije poznavala prema jednom noćnom klubu pokraj kojeg su je odvukli u grmlje i zvjerski zlostavljali satima.

Policija je, inače, sedam dana tajila od novinara stravičan događaj u svojim redovnim priopćenjima, tvrdeći da su to učinili radi zaštite maloljetne žrtve. Trojica silovatelja su maloljetnici od 16 i 17, a dvojica punoljetni, sa 19 i 21 godinom.

U slučaju prepunom oprečnih informacija, u kojima se objavljivalo da su neki od počinitelja djeca sadašnjih ili bivših policajaca, opet smo pokušali dobiti taj podatak, no rečeno nam je da to nije točno i da nitko od roditelja nije zaposlen u policiji.

Ključne riječi

Komentara 76

SC
schteff
14:14 13.11.2013.

pa objavite im imena !!!!

CH
chemica
14:27 13.11.2013.

Pravi, već formirani psihopati. Metak u potiljak je jedina garancija mira. Nema tu lijeka, nema tu terapije. U kavez do kraja života.

SN
sasa.novak.58
14:19 13.11.2013.

Večernji bi baš mogao i stražiti moguće motive koje policija ima za zataškavanje ovih slučajeva. Je li riječ o nečijim sinekima, ili kaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije