Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠEN KRIVIM

Godinama silovao svog psa: Zaposleniku Europskog parlamenta godinu dana zatvora

Pixabay
13.09.2021.
u 13:27

Naloženo mu je i podmirivanje troškova kaznenog postupka u iznosu od 14.633 kune

Zaposlenik Europskog parlamenta Ivor I. koji je silovao svoje pse proglašen je krivim na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Dobio je godinu dana zatvora, maksimalnu kaznu koju je Tužiteljstvo i tražilo. 

Na izricanju presude nije se pojavio jer boravi u Belgiji gdje je i zaposlen u EP-u. 

Kako stoji u presudi, kriv je jer je u vremenu od 2009. godine do 21. rujna 2015. godine na različitim adresama na području Republike Hrvatske te u stanu u Zagrebu, s ciljem zadovoljavanja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese nepotrebne boli i patnje, seksualno općio sa svojim psom pasmine rodezijski ridžbek. 

Navodi se i kako je ženki nanosio bol i trajne povrede tijela "izlažući je patnji i strahu te je ustezanjem vode i hrane kod navedene kuje proizvodio umjetne reflekse kako bi ova dozvoljavala radnje fizičkog maltretiranja, na koji način je kod navedenog psa izazvao bezrazložnu bol i patnju". 

Počinio je kazneno djelo protiv okoliša – ubijanjem ili mučenjem životinja, opisano i kažnjivo po članku 205. stavku 1. Kaznenog zakona. Naloženo mu je i podmirivanje troškova kaznenog postupka u iznosu od 14.633 kune. 

VIDEO Beroš zaposlenima u zdravstvu: Na radno mjesto moći ćete doći pod jednim od tri uvjeta!

Ključne riječi

Komentara 210

Avatar gulag
gulag
13:44 13.09.2021.

I takav bolesnik radi u EU Parlamentu! Eto ti Evrope!

EL
Elektra268
14:00 13.09.2021.

Poprilično oskudan članak.. Pretpostavljam da je navedeni bolesnik naš državljanin? Što radi u EU parlamentu, domar/neka funbkcija? Ime i prezime? Kako se saznalo, pas ga prijavio? Predao se? Gdje se to događalo, da mu se sudi u ZG? U Belgiji? U Zagrebu?

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
13:35 13.09.2021.

Nema ime i prezime?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije