Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan za spas

SIK nudi rješenje za crikvenički Jadran u stečaju

Jadran Crikvenica
VL
13.10.2010.
u 16:42

Najbolje rješenje za Jadran d.d. u stečaju jest preustroj, kvalitetan plan i dobar strateški partner, kazali su predsjednik SIK-a Bruno Bulić i Marina Cvitić, voditeljica ureda SIK-a.

Najbolje rješenje za crikvenički Jadran d.d. u stečaju jest preustroj, kvalitetan plan i dobar strateški partner, kazali su predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić i Marina Cvitić, voditeljica ureda SIK-a i potpredsjednica Odbora za turizam SIK-a na današnjem susretu s novinarima. U protivnom, upozoravaju, slijedi likvidacija Jadrana kojemu je stečaj otvoren 15. lipnja 2010. godine. U SIK-u drže da je Sindikat turizma i usluga Hrvatske kriv da je potaknuo 13 bivših radnika Jadrana da pokrenu stečaj i ugroze egzistenciju svojih kolega.

- Prevladala je pohlepa za sitnim novcem, njima su za pokretanje postupka bila ključna njihova potraživanja, a ne očuvanje tehnološke cjeline, radnih mjesta i budućnost njihove djece - kazao je Bulić koji sumnja da je stečaj insceniran i da će se pretvorba provesti brzo kako bi se potencijalni kupci domogli vrijednih zemljišta Autokampa Selce i turističkog naselja Kačjak, koji su uz osam hotela u vlasništvu Jadrana. Samo dan prije službenog otvaranja stečaja potpisan je sporazum između HFP-a, Jadrana i Državnog odvjetništva RH kojim su nekretnine Kačjaka i Autokampa Selce prenose na HEP i izdvajaju iz stečajne mase, bez suglasnosti stečajnog suca. Na stečajnom ročištu, zakazanom za 21. listopada 2010. najveći vjerovnici – Ministarstvo financija i Hrvatski fond za privatizaciju, moraju se izjasniti oko oblika stečajnog postupka, pa M. Cvitić predlaže rješenje za Jadran koji u SIK-u drže najpovoljnijim..

- Ako se želi očuvati tehnološka djelatnost Jadrana, postupak će se skratiti, a sporni Sporazum o Kačjaku staviti izvan snage kako bi se na nekretnine mogao primijeniti Zakon o turističkom zemljištu. U protivnom, vjerovnici će se namiriti prodajom imovine, što znači likvidaciju društva. Za Jadran je optimalno da tehnološku cjelinu sačuva kroz preustroj i kvalitetan stečajni plan te da se pronađe dobar strateški partner u privatizaciji koji je spreman ulagati u poslovanje - kazala je Cvitić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije