Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica Divjak:

'Sigurnosni aspekt provedbe državne mature je prioritet'

Blaženka Divjak
Patrik Macek/PIXSELL
13.06.2017.
u 17:00

Ministrica se sastala s ravnateljicom NCVVO-a Majom Jukić i članovima Upravnog vijeća

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) i tom prigodom istaknula važnost sigurnosnoga aspekta u provedbi državne mature.

Ministrica se sastala s ravnateljicom NCVVO-a Majom Jukić i članovima Upravnog vijeća, a na sastanku su predstavljeni rad Nacionalnoga centra, aktivnosti i planovi u idućem razdoblju.

Ravnateljica Centra izvijestila je predstavnike Ministarstva o tijeku provedbe državne mature.

Ministrica Divjak istaknula je važnost sigurnosnoga aspekta u provedbi državne mature.

"Izuzetno mi je drago što sam se imala prilike osobno uvjeriti kako sve službe rade punom parom kako bi se ovaj iznimno važan proces uspješno realizirao.  Zahvaljujem ravnateljici i djelatnicima Nacionalnoga centra na predstavljanju aktivnosti i želim im puno uspjeha u svim projektima koje provode. Ministarstvo im je otvoreno za suradnju i pomoć. Od NCVVO-a se očekuje i suradnja u provođenju stipendija za STEM područje, koje bi bile dostupne i brucošima", istaknula je ministrica.

Govoreći o planovima u svojemu mandatu, ministrica je ponovila kako je temeljni cilj maksimalna depolitizacija svih procesa u obrazovanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije