Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divjak:

Kurikularna reforma nema alternative

Blaženka Divjak
Patrik Macek/PIXSELL
08.06.2017.
u 12:37

Blaženka Divjak redovita je profesorica na Fakultetu organizacije i informatike, a nedavno je sudjelovala na prosvjedu za kurikularnu reformu gdje se tražila ostavka ministra Pave Barišića

Blaženka Divjak, koja se spominje kao HNS-ova kandidatkinja za ministricu znanosti i obrazovanja, izjavila je u četvrtak da će joj prioritet biti depolitizacija obrazovanja, te da kurikularna reforma nema alternative.

"Prije svega mislim da je obrazovanje zaslužilo da se depolitizira. Najprije to, a onda projekti koji će biti važni ne za jednu stranku, ne za neke osobe, nego projekti koji će biti važni za našu djecu i buduće generacije", izjavila je Divjak novinarima ispred HNS-a, upitana za prioritete ako zaista postane ministricom znanosti i obrazovanja.

Blaženka Divjak redovita je profesorica na Fakultetu organizacije i informatike, a nedavno je sudjelovala na prosvjedu za kurikularnu reformu gdje se tražila ostavka ministra Pave Barišića i predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijane Vican. 

U izjavi novinarima u četvrtak je odgovarala i na pitanja vezana uz kurikularnu reformu i sporni natječaj na kojemu je izabrana nova voditeljica Ekspertne radne skupine Jasminka Buljan Culej.

Divjak je  istaknula kako kurikularna reforma nema alternative. Smatra i da treba ponoviti natječaj za novog voditelja Ekspertne radne skupine,  no i da  prije toga treba i dosta stvari provjeriti.

"O procesima ćemo ako prođe sve ovo i ako se dogovor pozitivno završi. Onda ćemo imati odgovor i na ta pitanje", rekla je Divjak koja je bila i kandidatkinja za poziciju rektorice Sveučilišta u Zagrebu, ali je izgubila od Damira Borasa. 

Divjak obećava "depolitizaciju prije svega i rad koji će imati koristi za sve, a ne samo za neke". 

No, potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić protiv je ponavljanja spomenutog natječaja. Gostujući jučer u Otvorenom, Brkić je na pitanje voditelja, što ako HNS bude inzistirao na ponavljanju natječaja za voditelja kurikularne reforme, kazao: “To sigurno neće biti kurikularna reforma Kukuriku koalicije, niti će to biti reforma HDZ-ove koalicije, nego će biti nacionalna kurikularna reforma”.

Na ponovljeno pitanje je li mu prihvatljivo ponavljanje natječaja ako se utvrde nepravilnosti, Brkić je kazao: “Ne znam zašto bi se natječaj ponavljao, osim ako ne postoje za to opravdani zakonski razlozi. A ako ne postoje, ne znam zašto bi se ponavljao. Svi se mogu uključiti koji žele, ali nemojmo od bilo koga od nas praviti zlatnu telad”.

Komentara 8

Avatar mofo
mofo
13:19 08.06.2017.

"Nema alternative ali mora biti po mom"

GO
goran2hr
12:47 08.06.2017.

Bježala bi kao od politizacije, a našoj djeci instalirala kurikulom po Jokićevom receptu, koji upravo je - lijevo liberalna politička indoktrinacija. Može li HDZ pasti još niže?

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
16:52 08.06.2017.

Uh, ostadoh bez teksta! Vidi face majke ti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije