Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gost s Otoka za izolaciju izabrao Dubrovnik:

'Sigurniji sam u Dubrovniku nego u Britaniji'

11.05.2020.
u 21:59

Ne žuri mu se vratiti svojoj kući upravo zbog sigurnosti, ali i čišćeg zraka, ljepšeg krajolika i prijateljski raspoloženih Dubrovčana, kaže Michael Taylor

Vjerni dubrovački gost, Britanac Michael Taylor, koji već godinama u Dubrovnik dolazi barem dvaput godišnje i ostaje po mjesec na,  toga se nije htio odreći ni u godini koja ni po čemu nije nalik ijednoj prethodnoj. Britanac je u našu najpoznatiju turističku destinaciju stigao kad se koronavirus već uvelike šuljao Europom, 2. ožujka. Na odmoru je planirao ostati do kraja ožujka, ali mu je virus pomrsio planove. I zbog toga mu nije niti najmanje žao. 

- Jako sam sretan što sam se u ovakvo vrijeme zatekao upravo u Dubrovniku. Tu se osjećam sigurnije nego da sam u Velikoj Britaniji, gdje ima puno smrtnih slučajeva od COVID-19. Ne žuri mu se vratiti svojoj kući upravo zbog sigurnosti, ali i čišćeg zraka, ljepšeg krajolika i prijateljski raspoloženih Dubrovčana - kaže gospodin Taylor, koji se zahvaljuje svima na pomoći i susretljivosti za vrijeme njegovog neplanirano dugog boravka na hrvatskom jugu. 

U početku je bio smješten u Hotelu Dubrovnik Palace, potom u hotelu Excelsior, a sada već duže vrijeme boravi u Hotelu Hilton Imperial u kojem uživa na svom balkonu u čitanju knjiga i pogledu na tvrđavu Lovrijenac i staru gradsku jezgru. 

- Svakodnevno prošećem do Gruža i tržnice, pa do Uvale Lapad. Popričam sa znancima, naravno uvijek s propisane udaljenosti. Među prvim sam se ošišao čim su se otvorili frizerski saloni, posebno se radujem što su sada otvoreni i kafići, pa mogu ućživati u kavi. Sada imam ima sve što mu treba - zadovoljan je gost iz Velike Britanije, kojem domovina ne fali i koji je samo lani triput posjetio Dubrovnik. 

Zadnji posjet bio je za vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana, a, kako kaže, Dubrovnik i voli najviše izvan glavne sezone, kada je miran, bez gužvi, a vrijeme ljepše nego na Otoku. Odanog dubrovačkog gosta u njegovom privremenom dubrovačkom domu u Hotelu Hilton Imperial posjetila je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić. U znak pažnje uručila mu je poklon za uspomenu na Dubrovnik.

Komentara 2

Avatar Vrijeme
Vrijeme
22:47 11.05.2020.

Svaka cast gospodine, zelim vam ugodan boravak i ljep provod,...naravno, ako se moze.

Avatar ÜberGreten
ÜberGreten
22:59 11.05.2020.

Jesi li naučio jezik čkapi ti rinamate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije