Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'politička kolonija'

Šibl: SDP i HDZ su paravan za strani kapital koji vlada Hrvatskom

zastave,hrvatska zastava,europska zastava
Tomislav Miletić/PIXSELL
21.06.2013.
u 14:43

Predsjednik stranke Jedino Hrvatska smatra da Hrvatska postaje kolonija Bruxellesa i zapadnih tvrtki

Hrvatska postaje politička i ekonomska kolonija Bruxellesa i zapadnih multinacionalnih tvrtki, upozorava predsjednik stranke Jedino Hrvatska Milovan Šibl u priopćenju.

"Kao kolonija ona uopće ne može odlučivati o politici i ekonomiji i mijenjati smjer koji joj određuju kolonijalni gospodari. U političkom smislu, taj je smjer povezivanje sa Srbijom i drugim državama tzv. Zapadnog Balkana s ciljem obnove jugoslavenskog zajedništva (jugosfere), a, u ekonomskom smislu, pojednostaviti i pojeftiniti zapadnim tvrtkama kolonijalno osvajanje Hrvatske, u prvom redu snižavanjem cijene radne snage i uklanjanjem birokratskih zapreka", poručuje Šibl. Podsjeća da dvije naše najveće stranke zagovaraju ulazak u EU pa sindikatima, koji traže da Vlada promijeni smjer, "nema spasa" ni kod "navodne oporbe".

"I SDP i HDZ natječu se tek u tome tko će biti bolji sluga stranim gospodarima. U tom se smislu bore i za naklonost medija u stranom vlasništvu. Uz ove dvije stranke, koje služe tek kao demokratski paravan, strani kapital vlada Hrvatskom preko svojih posrednika, ljudi poput Todorića, Mudrinića, Prke, Lukovića, Tedeschija, Bohačeka i sličnih", tvrdi Šibl, navodeći primjer Mađarske u kojoj je, kako tvrdi, dvije trećine građana glasovalo za stranku koja se bori protiv kolonijalnog položaja Mađarske u Europskoj uniji.

>> Što nas čeka od 1. srpnja: nov i sjajan život ili birokratski pakao?

>> Ruža Tomašić: Ja euroskeptik? Pa tko je danas protiv Europe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije