Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poboljšanje zdravstvene skrbi

Šibenskoj bolnici novi CT vrijedan 640 tisuća eura: 'Veliki iskoraci u smanjivanju liste čekanja'

Sibenik: Svecano otvorenje novog CT uredjaja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/10
04.03.2024.
u 15:34

S novim CT uređajem zasigurno će se dodatno povećati dostupnost zdravstvene skrbi, a kvaliteta pretrage će biti značajno bolja.

Opća bolnica Šibensko-kninske županije dobila je novi CT 128 slojni low dose CT uređaj u vrijednosti preko 640.000 eura. Uređaj ne samo da omogućuje precizniju dijagnostiku, brže postizanje rezultata i  bolje ishode liječenja, već i organizacijske iskorake koji će rezultirati daljnjem smanjivanju lista čekanja. 

- Upravo zbog uvođenja novih modela organizacije u vidu organizacije rada u tri smjene i vršenja pretraga sedam dana u tjednu na već postojećem CT i MR uređaju, šibenska bolnica smanjila je liste čekanja na maksimalno 90 dana za nehitne pacijente, a 7 od 10 naručenih pacijenata čak nisu iz Šibensko – kninske županije. Za hitne, onkološke bolesnike, otvoreni su dodatni termini i u tom slučaju nema listi čekanja, na čemu posebno zahvaljujem djelatnicima i ravnatelju šibenske bolnice Kristijanu Stipaničevu.

-  S novim CT uređajem zasigurno će se dodatno povećati dostupnost zdravstvene skrbi, a kvaliteta pretrage će biti značajno bolja što dovoljno govori o neraskidivoj povezanosti uređaja, organizacije rada i kadrova s učinkovitosti i kvalitetom zdravstvene zaštite pacijentima - izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš kojemu su se pridružili župan Šibensko – kninske županije dr. sc. Marko Jelić, zamjenik gradonačelnika grada Šibenika mr. sc. Danijel Mileta, ravnatelj Opće bolnice Šibensko – kninske županije Kristijan Stipaničev, dr. med. i ostali uzvanici.

GALERIJA: Svečano otvorenje novog CT uređaja

Sibenik: Svecano otvorenje novog CT uredjaja
1/16

OB Šibensko – kninske županije  je u 2023. godini u specijalističko konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti (SKZZ) imala 689 tisuća posjeta, čime se po broju posjeta u SKZZ-u može usporediti s puno većim zdravstvenim ustanovama, pa čak i KBC-ovima. Slijedom toga, u koordinaciji s Ministarstvom zdravstva liste čekanja na sve dijagnostičke pretrage i dalje drže prosjek manji od 100 dana za nehitne pacijente. Primjerice, u prethodnoj godini na MR uređaju napravljeno je 8053 pretraga, a na postojećem CT uređaju 15120 pretraga te novim CT uređajem liste čekanja očekuju se i veće brojke učinjenih dijagnostičkih  pregleda.

-Naša je vizija stvoriti sigurno i poticajno okruženje za pacijente gdje će njihove potrebe biti u središtu naše pažnje što je i na tragu pokrenute reforme zdravstvenog sustava. Nastavit ćemo i dalje ulagati u medicinsku opremu, ali i edukaciju naših zdravstvenih djelatnika kako bismo uvijek bili u korak s najnovijim medicinskim saznanjima i tehnologijama, a sve u svrhu pružanja najbolje skrbi našim pacijentima - istaknuo je ravnatelj  dr. Kristijan Stipaničev. 

VEZANI ČLANCI: 

OB Šibensko– kninske županije dobila je pojačanje i u ostaloj kapitalnoj opremi od Ministarstva zdravstva u prošloj godini, a to su novi digitalni mamograf i novi C-luk za potrebe novootvorenog odjela ortopedije i traumatologije u ukupnom iznosu preko 360.000 eura, a koji je također u potpunosti financiran sredstvima državnog proračuna.

Beroš je istaknuo kako  novi CT uređaj ima još veću težinu u javnom zdravstvenom sustavu jer " čini mrežu od 1400 medicinskih uređaja novije proizvodnje, od kojih su značajna posljednja, nova ulaganja 8 MR uređaja, 2 PET CT-a, 12 modernih CT uređaja,  kao i povijesna nabavka 21 linearnih akceleratora vrijednosti 55,4 milijuna eura". 

VIDEO: Zaljubljeni par labudova skrasio se na jezeru Kerestinec

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije