Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam poslova

Sezonce za Jadran u Virovitici našli u samo pola sata

'podravina i bilogora, virovitica, strukovna skola, 16.03.2010. posao je na sajmu poslova potrazio zoran kolar iz pitomace koji je po struci drvni tehnicar a radio je i kao ucitelj matematike na zamje
'Marija Lovrenc/VLM'
16.03.2010.
u 16:20

Mladi i stari obilazili su štandove u nadi da će iskrsnuti radno mjesto baš za njih, a nudila su se mjesta njegovateljica, građevinara, profesora trube...

Samo pola sata nakon otvaranja 3. sajma poslova u Strukovnoj školi u Virovitici, štandovi s predstavnicima hotela iz Istre i Dalmacije, koji traže sezonske radnike na moru, bili su puni.

Smještaj i hrana

Čak 150 osoba ispunilo je prijavnice za rad na moru, prijavljujući se za posao kuhara, konobara, čistačica, sobarica... Predstavnici Istraturista iz Umaga, koji su i prije sajma s virovitičkom podružnicom HZZ-a sklopili ugovore sa 150 djelatnika za rad u sezoni, istaknuli su da su zadovoljni odazivom budućih djelatnika. Nude im smještaj, hranu i plaću u skladu s radnim uvjetima i iskustvom, te traže zaposlenike na radnim mjestima od čistačice do direktora.

– Tražimo 1100 zaposlenika i drago nam je da će i ove godine velik dio njih doći iz Virovitice. Gotovo 90 posto radne snage koja nam dolazi odavde vraća se i sljedeće godine – kazali su predstavnici Istraturista.

Od ukupno 38 poslodavaca i ustanova koje su se nezaposlenima predstavile na Sajmu poslova, najviše je prilike bilo upravo za rad u sezoni. Mladi i stari obilazili su štandove u nadi da će iskrsnuti radno mjesto baš za njih, a na panoima nudila su se radna mjesta njegovateljice, radnika u građevinarstvu, profesora trube...

Letak nade

Zoran Kolar (28) iz Pitomače tražio je posao u struci, završio je studij drvne tehnologije u Zagrebu.

– Ovdje nisam našao posao drvnog tehnologa, no ipak sam u sandučić bacio letak sa svojim podacima, u želji da neki poslodavac treba baš mene. Radio bih bilo što – priznao je Kolar, jedan od stotina nezaposlenih sa sajma u Virovitici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije