Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISUSTVOVALA NOĆNOM MARŠU

Severina prozvala jednu političku stranku: 'Strašno je što su najavili...'

Zagreb: Održan noćni marš održan pod sloganom "Feminizam i gotovo"
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/28
09.03.2024.
u 11:11

"Poručila bih opoziciji da bi bilo dobro da se spoje ako žele maknuti te ljude s vlasti", komentirala je pjevačica Severina Vučković

Noćni marš u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, održao se sinoć u Zagrebu, a prisustvovala mu je i pjevačica Severina Vučković. Ona je kritizirala Domovinski pokret čiji je predsjednik Ivan Penava najavio deratifikaciju Istanbulske konvencije. 

“Na ulice izlazimo potaknute bijesom, ali ga tamo ne ostavljamo. Bijes prenosimo i na birališta”, istaknula je te za N1 poručila: “Strašno je što su najavili deratifikaciju Istanbulske konvencije koja se ionako ne upražnjava. Mislim da za takve stranke uopće nema mjesta i uopće ne znam koji su to likovi koji su se domogli tih pozicija koji će odlučivati o tim stvarima, to je prestrašno”.

Odgovorila je i na pitanje kome bi građani trebali dati povjerenje: "Svakako ne ljudima koji su na sve moguće način opljačkali državu, koji se služe svim mogućim sredstvima da nas uvjere da su oni u pravu, oni su bahati, bezobrazni, govore s pozicije moći koja se može srušiti u pet minuta. Poručila bih opoziciji da bi bilo dobro da se spoje ako žele maknuti te ljude s vlasti”.

GALERIJA Noćni marš 2024.

Zagreb: Održan noćni marš održan pod sloganom "Feminizam i gotovo"
1/27

Na Noćnom maršu organiziranom na Međunarodni dan žena brojni su prosvjednici, prolazeći centrom Zagreba, povicima, plakatima i zviždanjem zahtijevali ekonomsku i socijalnu ravnopravnost žena, uvođenje prava na pobačaj u Ustav te zaštitu od svakodnevnog nasilja kojemu su izložene. 

"Feminizam i gotovo" slogan je pod kojim je ove godine feministički kolektiv fAKTIV organizirao prosvjedni marš "Noćni marš - 8. mart". Sudjelovalo je više od tisuću prosvjednika i održan je već osmu godinu zaredom. Ove godine Noćni marš osim u Zagrebu održao se i u Splitu, Rijeci, Šibeniku i Osijeku.

VIDEO Severina sudjelovala u feminističkoj izvedbi "Lijepe naše"

Komentara 13

DU
Duupin
12:57 09.03.2024.

Ovo je baš dobar motiv da glasam za DP

SS
Sapienti.sat
12:31 09.03.2024.

„Bori“ se za skrbnistvo svog djeteta dok zastupa istovremeno ubojstva nerođene djece.

MA
marinalučica
12:17 09.03.2024.

"Strašno je što su najavili deratifikaciju Istanbulske konvencije koja se ionako ne upražnjava", kaže Severina. Pa ako se ne upražnjava, i treba je "deratizirati".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije