Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtva svoje obitelji

'Sestra mi je potajice donosila kruh, morala sam krasti jabuke'

zlostavljanje
VL
28.12.2012.
u 10:42

Nasilni se roditelji prema većini djece uzorno ponašaju, pokazao je nadzor, pa nisu pritvoreni

– Roditelji mi nisu dali ni da se perem, kupali su me hladnom vodom. Jednom je tata bio ljutit na mene pa me na dvorištu ispolijevao crijevom – opisuje 20-godišnja djevojka torturu koja je počela još kad je završavala osnovnu školu.

Mučenje koprivama

Protiv njezinih roditelja iz pakla nedavno je podignuta optužnica za nasilničko ponašanje u obitelji. Pakao koji je prošla u obiteljskom domu djevojka je prije mjesec dana ispričala novinarima. Roditelji su je tjerali iz kuće. Cijele je noći znala provoditi na dvorištu, i po kiši i snijegu. Bosa bi do jutra stajala uz kuću i plakala.

– Dok sam bila vani, znala sam mlađu sestru moliti da mi potajice donese krišku kruha. Iznijela bi mi je pa me molila da je što prije pojedem kako mama ne bi vidjela i vikala na nju – prepričava proživljene strahote.

Uz nju, u obitelji je još šestero djece. Sličnu sudbinu proživljavala je i godinu dana starija joj sestra. Ona, nažalost, još nije smogla hrabrosti pobjeći iz pakla zlostavljanja. Prema drugoj braći i sestrama roditelji se ponašaju uzorno. Zvuči nevjerojatno, no utvrdile su to i institucije koje nadziru obitelj.

– Smjele smo jesti tek ono što ostane kada se druga braća i sestre najedu. Nismo imale pravo približiti se hladnjaku – kaže. Kada ništa ne bi jela dva-tri dana, posegnula bi za jabukama iz voćnjaka. Razbjesnilo bi to oca pa bi je tukao.

– Znali su me žariti koprivama od glave do pete – prisjeća se. Nije imala pravo ni razgovarati s braćom i sestrama.

– Ako bih samo pisnula, čupali bi me za kosu – priča. Spas je našla u travnju u Sigurnoj kući u Slavoniji.

– Otjerali su me. Htjeli su me se riješiti jer nemaju novca. Govorili su mi da se udam ili odem u ludnicu. Tata je umirovljenik, a mama nezaposlena. On od jutra sjedi uz Facebook i puši, a kad nema novca za cigarete, poludi pa smo se sestra i ja skrivale – navodi.

“Sestra nema snage”

Roditeljima prijeti zatvor od šest mjeseci do pet godina. Razloga za pritvaranje roditelja nije bilo jer je im je kći tada već bila na sigurnom, a ostala djeca, osim spomenute sestre, ne trpe nikakvo nasilje. Sestru ni policija ni psiholozi nisu uspjeli nagovoriti da napusti svoj dom. Potvrdila im je priču naše sugovornice, ali je demantirala da je i ona žrtva roditelja. “Zamjenu” za braću i sestre ova je 20-godišnjakinja našla među djecom koja su smještena u istoj sigurnoj kući.

– Peče im izvrsne kolače, pomoćna je kuharica po struci – hvali je socijalna radnica.

Komentara 15

PR
pri
14:14 28.12.2012.

orlando da nije dijete možda iz uzorne pravoslavne obitelji...

ME
Medici
14:04 28.12.2012.

Kao roditelju, ovo mi je nezamislivo. Što bi to moglo biti probuđeno u meni da se tako odnosim prema svom djetetu. Djetetu koje sam rodila u mukama, koje je raslo pod mojim srcem...koje je najveći dar. Je li stvarno neko ludilo uđe u čovjeka ili...?!? Hvala.

ST
stipan
11:41 28.12.2012.

Opet socijalna služba ili ne zna ili nije ništa čula i vidjela ili joj nije nitko ništa dojavio.Baš me interesira kakovo objašnjenje će imati za ovih nekoliko slučajeva u zadnjih par dana ministrica Opačić. Neka se samo sjeti šta su ona i gospođa Nikolić pričale u Saboru a šta se sad dešava u tom ministarstvu.Da a gdje je gospođa Nikolić ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije