Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave u BiH

Obustavljena potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok

poplava BiH
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL/Ilustracija
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.05.2019.
u 18:44

Dječak je bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem upao uz potok čiji je vodostaj proteklih dana porastao zbog obilnih kiša. Majka je skočila za njim kako bi ga spasila, no bezuspješno

U mjestu Begov Han kod Žepča danas je šestogodišnji dječak pao u nabujali potok, a nakon višesatne bezuspješne akcije obustavljena je potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok, prenosi Klix.ba.

Potraga za nesretnim mališanom kojeg je voda odnijela nakon što je upao u ovaj potok trebala bi biti nastavljena sutra.

Dječak je bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem upao uz potok čiji je vodostaj proteklih dana porastao zbog obilnih kiša. Majka je skočila za njim kako bi ga spasila, no bezuspješno. Ona je odvezena u bolnicu, a specijalci MUP-a tragaju za dječakom.

Bicikl kojim se vozio dječak pronađen je i izvučen iz potoka, ali dječaka i dalje nema. Na ušću potoka u rijeku Bosnu postavljena je mreža, a intenzivna potraga još uvijek traje, prenosi Dnevni avaz.

Inače, stanje na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini danas je postupno normalizirano, no i dalje je teško na području Prijedora i Sanskog Mosta, gdje izlijevanje vode iz rijeke Sane nastavlja ugrožavati stotine stambenih i gospodarskih objekata.

Prema podacima iz prijepodnevnih sati, Sana je u Prijedoru dosegnula razinu od 460 centimetara, što je kota izvanredne obrane od poplava.

Gradonačelnik Milenko Đaković je najavio poduzimanje dodatnih mjera zaštite objekata kojima prijeti plavljenje, a u sportskoj dvorani pripremljen je smještaj u slučaju potrebe za evakuacijom stanovništva.

I u Tesliću je proglašeno izvanredno stanje, a gradonačelnik Milan Miličević kazao je, u izjavi za regionalnu televiziju N1, kako su zapravo najveći problem bujice koje su nastale u kratkom vremenskom razdoblju.

Upozorio je kako se time zapravo plaća računa za neodgovoran odnos prema okolišu, odnosno za neplansku sječu šume na području te općine.

U Tesliću trenutačno nema pitke vode, a otežana je i opskrba strujom.

Izvanredno stanje na snazi je i u šest mjesnih zajednica Banje Luke. U prekidu je promet cestovnom komunikacijom prema Čelincu, gdje je voda odnijela pješački most na rijeci Vrbanji.

U središnjoj Bosni stanje je poboljšano u odnosu na noć s nedjelje na ponedjeljak, kada su pojačane oborine prouzročile izlijevanje rijeke Usore te prouzročile bujice koje su ugrozile dijelove Maglaja i Doboja.

Vodostaj Usore, ali i Bosne stagnira pa je procjena službi civilne zaštite kako za sada nema opasnosti od novih poplava.

Voda koja se izlila na magistralnu cestu Zenica-Doboj, ključnu prometnicu ka Hrvatskoj, i dalje otežava promet kod mjesta Nemila.

VIDEO Rijeka Una izlila se na području Hrvatske Kostajnice

Ključne riječi

Komentara 3

AN
ANTIkomunist55
21:11 14.05.2019.

tuzno je to daj boze da je se malisa izvukao

ST
Stipan
16:52 14.05.2019.

Trebala ga je majka prije skakanja za njim čuvati , paziti i upozoriti na opasnosti i ne ići vani i to sa biciklom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije