Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VATRENOM OBRUČU

Šest vatrogasaca izgorjelo tijekom gašenja požara na jugu Čilea

Obračun u Ringu 9
Foto: Pixsell
1/2
06.01.2012.
u 09:15

U požarima koji u zadnjih tjedan dana haraju jugom države izgorjelo je tisuće hektara zemlje i preko 100 stambenih objekata.

Najmanje je šest vatrogasaca izgubilo živote dok ih je četvero zadobilo teške ozlijede boreći se protiv vatrene stihije na jugu Čilea, prenosi Reuters.

U posljednjim požarima koji su u četvrtak ujutro izbili na jugu Čilea na intervenciju je izašlo oko 50 vatrogasaca. Sedmorica nisu imala sreće jer se u tijeku gašenja požara oko njih formirao vatreni prsten u kojem temperature mogu doseći i do 2000 stupnjeva Celzijusa.

Samo jedan od njih, Hector Herrera uspio je izbjeći tragediju i spasiti se iz vatrene buktinje.

- Ne znam što se dogodilo sa ljudima koji su radili sa mnom. Uspio sam se spasiti jer sam trčao preko vatre kako bih izbjegao dim. Zadobio sam opekline, ali sam preživio - ispričao je Herrera.

U požarima koji u zadnjih tjedan dana haraju jugom države izgorjelo je tisuće hektara  zemlje i preko 100 stambenih objekata.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:34 06.01.2012.

Strasna tragedija! A jos ce biti i gora, ako se dokaze (kao sto se sumnja) da je vatra pocela od ljudske ruke. RIP

TO
Toni50
10:22 06.01.2012.

To je za shvatiti kao mogučnost da Šest vatrogasaca izgori tijekom gašenja požara na jugu Čilea kod toga obima požara . Ali gasiti krš kamen i nisku travu ni do koljena na Kornatima, nije za shvatiti da su tako stradalidali ako ih se nije polilo odozgor zabunom sa benzinom.

DU
Deleted user
01:33 08.01.2012.

Strašno... Podsjeti na naše vatrogasce koji su stradali na Kornatima..od 13 vatrogasaca, 12 ih je smrtno stradalo..a neki nisu ni punoljetni bili. Strašna smrt..teško zanimanje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije