Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DRUGE DOVODILA U ZABLUDU

Serijska prevarantica: Muškarcu (60) prije 16 godina obećala udaju, od tada joj je davao novac

Novac/Ilustracija
Davor Puklavec/Pixsell
13.05.2022.
u 12:43

Protiv 48-godišnjakinje i 24-godišnjakinje, navodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska, podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Splitu

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom i 24-godišnjakinjom koje se sumnjiči za počinjenje prijevare i pomaganje u prijevari, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska. 

Prvoosumnjičena, 48-godišnjakinja sumnjiči se da je tijekom 2006. godine dovela u zabludu 60-godišnjaka. Lažno mu se predstavljala kao njegova bivša djevojka tražeći da joj mjesečno uplaćuje razne novčane iznose, uz obećanje udaje za njega. Oštećeni je to i učinio te joj do ožujka ove godine uplatio ukupno iznos od 830 tisuća kuna. 

Prema dogovoru s 24-godišnjakinjom, 48-godišnjakinja je da oštećeni novac uplaćuje i na račun druge osobe. Ta je osoba, zbog prikrivanja kaznenog djela i sudioništva, novac prebacivala 24-godišnjakinji. Novcem su kupile osobno vozila, prodale ga te novac zajedno potrošile. 

Također, 48-godišnjakinja se sumnjiči da je tijekom 2019. godine dovela u zabludu 53-godišnjaka lažno mu se predstavivši kao djelatnica Porezne uprave Split. Ponudila mu je rješavanje otpisa poreznog dugovanja te ga u više navrata tražila novac. Sveukupno joj je predao 18 tisuća kuna. 

U zabludu je dovela i 39-godišnjakinju koju je tražila hitno potreban novac. Navela je da će joj ga vratiti kroz mjesec ili dva pa joj je oštećena dala 6.000 kuna. Novac joj nije vratila, nego ga je zadržala za sebe. 

Protiv 48-godišnjakinje i 24-godišnjakinje, navodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska, podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Splitu.

VIDEO Pronašli bosog dječaka (4) i ubrzo dobili poziv o napuštenom automobilu, razgovor djeteta s majkom otkrio je sve

Komentara 1

Avatar Cohen
Cohen
14:05 13.05.2022.

Tekst napoisan nerazumljivo. Re. "Lažno mu se predstavljala kao njegova bivša djevojka" (?). Na koji su način ostvarivali kontakte (osobno ili internetom) ako ga je mogla prevariti u tom smislu. Teško zamislivo. Koliko godina imaju prevarantica i prevareni broj 1 u bilo kojoj, istoj točki vremena ( u vrijeme počinjenja kaznenog djela ili dans)? Kada tekst prelazi na drugu žrtvu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije