Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slabo poznat javnosti

Tko je Rus Sergej Gljadelkin koji će u Kuparima graditi luksuzne hotele

Sergej Gljadelkin i supruga Evgenija
14.10.2015.
u 09:50

Sergej Gljadelkin s lijepom suprugom, glumicom Evgenijom, već godinama živi u Zagrebu. Odrasla djeca raštrkana su mu po svjetskim metropolama, rade u Londonu, Ženevi, Moskvi...

Ruski biznismen Sergej Gljadelkin stoji iza grupe ulagača na čelu s austrijskom Avenue grupom koja je jedina poslala ponudu za gradnju luksuznih hotela na prestižnoj lokaciji u Kuparima kraj Dubrovnika.

Gljadelkin je zaljubljen u Hrvatsku, ima hrvatsko državljanstvo i stalnu adresu u Zagrebu – i to već jedno cijelo desetljeće, a naučio je i naš jezik. Lani je dokapitalizirao IGH s 58 milijuna kuna i postao većinski vlasnik, a već neko vrijeme radi i na preuzimanju Hidroelektre. No široj je hrvatskoj javnosti još uvijek prilično nepoznat. U građevinski je biznis ušao prije dva desetljeća, kada je imao samo 23 godine, a do sada je diljem svijeta sagradio dva milijuna četvornih metara poslovnih i rezidencijalnih objekata. Gljadelkin u Avenue grupi, u čijem je sastavu 20 kompanija, drži 72 posto vlasništva, ima jednog partnera, a djelatnost već neko vrijeme širi iz građevinskog na druge sektore.

Forbes ga na svojoj listi bogataša u Hrvatskoj svrstava na 48. mjesto. Njegovi hrvatski suradnici ne žele govoriti o bogatstvu svog poslodavca, no zna se, recimo, da ima i jahtu kojom obožava obilaziti jadransku obalu. Ovaj multimilijunaš, koji u ruskim građevinskim krugovima slovi kao uspješan i poznat poslovni čovjek, u Hrvatsku je stigao prije desetak godina. Otac je šestero djece, a iako ima tek 45 godina, već je i djed. U Zagreb se preselio s djecom i suprugom, lijepom ruskom glumicom Evgenijom Krukovom.

Odrasla djeca raštrkana su mu po svjetskim metropolama, rade u Londonu, Ženevi, Moskvi..., a on u glavnom gradu Hrvatske provede koliko poslovne obaveze dopuste, godišnje po četiri-pet mjeseci.

>> Kupare želi ruska Avenue grupa, dovela bi i Marriott

Komentara 17

DU
Deleted user
09:59 14.10.2015.

Hajde konačno nešto pozitivno.

Avatar bok
bok
10:17 14.10.2015.

Jako lijepo. zelim Vam puno uspjeha!

DU
Deleted user
10:07 14.10.2015.

Sretno Sergej!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije