Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Štromar:

'Crkva neka radi svoj posao, a mi ćemo raditi svoj'

Predrag Štromar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
27.03.2018.
u 18:19

Štromar je rekao kako o tomu još nije razgovarao s ministrom Kujundžićem

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Predrag Štromar najavio je danas da će u idućih nekoliko tjedana u drugo čitanje ići  prijedlog izmjena Zakona o najmu stanova.

"Idemo prema kraju novog prijedloga zakona te ćemo za nekoliko tjedana uputiti u drugo čitanje taj prijedlog koji će biti nešto izmijenjen", rekao je Štromar odgovarajući na novinarska pitanja u Omišu prigodom posjeta tom gradu u povodu privođenja kraju prve faze sanacije omiških stijena. 

Dodao je kako će se u vezi sa zakonom o najmu stanova "napraviti maksimalno i za jednu i za drugu stranu".  

"Da je bilo lako riješiti taj problem, već bi bio riješen", rekao je i dodao kako najmoprimcima treba omogućiti kvalitetan krov nad glavom, a  vlasnicima stanova da "stvarno znaju datum kad će ući u svoje vlasništvo".

Zamoljen da kao koalicijski partner HDZ-a komentira izjavu ministra zdravstva Milana Kujundžića kako će u pripremu zakona o pobačaju biti uključena i Katolička crkva, potpredsjednik Štromar je rekao kako smatra da svatko treba raditi svoj posao.

"Crkva neka radi svoj posao, a mi političari ćemo raditi svoj posao", istaknuo je Štromar i rekao kako o tomu još nije razgovarao s ministrom Kujundžićem. "Ali, razgovarat ćemo", dodao je.

Predrag Štromar
1/25

Odgovarajući na upit u vezi s nabavom borbenih zrakoplova, Štromar je rekao kako  smatra da Hrvatskoj trebaju takvi zrakoplovi. "Danas će o tomu odlučiti oni koji su najmjerodavniji, predat će odluku na Vladu i Vlada će na kraju odlučiti o tomu," dodao je.

Na novinarski upit je li on za nabavu novih ili rabljenih borbenih zrakoplova, odgovorio je kako o tomu odlučuje struka.

O nabavi borbenih zrakoplova Štromar je razgovarao s premijerom Plenkovićem, a s tim u vezi je rekao: "Mi nećemo odlučiti na temelju svojih razmišljanja, nego na temelju prijedloga struke."

Komentara 14

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
19:28 27.03.2018.

otkud ovaj stakor iskoci.

RO
rotuutor
19:02 27.03.2018.

Propali Župan mudruje.Prićaš ono šta ti drugi napišu.Čaćiću nisi ni do koljena,bjedniče.

PE
pepomacan
19:05 27.03.2018.

Nesposobni Dudek si "utvara" da nešto zna!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije