Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestašica hrane na haitiju

Senator usred prosvjeda izvadio pištolj i pucao na gomilu: Ozlijeđen fotoreporter

Foto: ANDRES MARTINEZ CASARES/REUTERS/PIXSELL
1/11
24.09.2019.
u 08:59

Ozlijeđena mu je čeljust iz koje će se morati vaditi ostatak metka, prenosi njegova novinska agencija, dodavši kako se očekuje njegov oporavak

Zastupnik stranke koja vlada Haitijem u ponedjeljak je pucao na prosvjedu, ranivši fotoreportera u vrijeme dok raste bijes građana zbog nestašica goriva i hrane u toj karipskoj državi. 

Senator Jean Marie Ralph Fethiere izašao je iz automobila u blizini parlamenta u prijestolnici Port-au-Prince, nakon što je nekoliko prosvjednika otvorilo vrata njegova vozila, vičući na njega. 

Fethiere je potom izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca, pa se gomila oko vozila razbježala. Zastupnik se vratio u automobil koji je odjurio. 

U pucnjavi je ranjen fotoreporter Associated Pressa Dieu-Nalio Chery. Ozlijeđena mu je čeljust iz koje će se morati vaditi ostatak metka, prenosi njegova novinska agencija, dodavši kako se očekuje njegov oporavak. 

1/11

Međunarodni mediji pišu da je ozlijeđen i zaštitar, no nema detalja o njegovom stanju. 

Fethiere je za radiostanicu Mega rekao da je djelovao u samoobrani. Spor između energetskih tvrtki Haitija i SAD-a uzrokovao je nestanke struje i nestašice goriva u toj državi od 11 milijuna stanovnika, što je izazvalo bijes građana prema vladi Jovenela Moisea. 

Ta najsiromašnija država zapadne hemisfere je dugo ovisila o gorivu iz obližnje Venezuele koja joj je jeftinije prodavala benzin, dizel i druge proizvode kroz program Petrocaribe. 

No zbog ekonomskih problema u Venezueli taj je program zaustavljen prošle godine, zbog čega se Haiti morao vratiti na međunarodna tržišta nafte, što je podiglo cijene goriva. 

Ključne riječi

Komentara 1

TO
Toni66
09:20 24.09.2019.

Međunarodni mediji pišu da je ozlijeđen i zaštitar, no nema detalja o njegovom stanju. Naravno tako se radi propaganda kad se zaželi . Bio je napdnut a njegov zaštitar stao između i teško ranjen pa se je čovjek poćeo i i sam braniti. Kao on je dužan svu raju nahraniti !!! Ili kao on je kriv za nesretno stanje ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije