Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dječak teško ozlijeđen

Šemperu određen jednomjesečni istražni zatvor, pijan je pokušao pobjeći nakon nesreće

Kalovac: Daliboru Šemperu, koji je pijan automobilom udario dijete, određen istražni zatvor
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/7
31.07.2022.
u 15:50

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je nadležnom županijskom sudu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv Šempera zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Predstojniku Ureda potpredsjednice Vlade Daliboru Šemperu (1976) određen je u nedjelju u Karlovcu na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva istražni zatvor nakon izazivanja prometne nesreće u kojoj je u petak navečer kod Gračaca pijan teško ozlijedio dijete i pokušao pobjeći.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Karlovcu Elma Kaleb Mamić potvrdila je Hini nakon dvosatnog ročišta da je prihvatila prijedlog odvjetništva i odredila jednomjesečni istražni zatvor osumnjičenom zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Šemper je iza 15 sati u pratnji pravosudne policije odveden i istražni zatvor.

VIDEO: Otac dječaka kojeg je Šemper udario autom: Slomljene su mu noge i ruka, djeca su vrištala

Dijete zadobilo višestruke teške tjelesne ozljede

Dalibor Šemper ispitan je danas na u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće te kazneno djelo nepružanja pomoći.

- Postoji osnovana sumnja da je Dalibor Šemper jučer u Štikadi, upravljao osobnim automobilom Suzuki Vitara protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno pod utjecajem alkohola, pri čemu je ugrozio druge sudionike u cestovnom prometu - stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu te se dodaje:

Osnovano se sumnja da se, zbog stanja u kojem nije bio sposoban sudjelovati u prometu, propustio kretati sredinom obilježene prometne trake pa je skrenuo na suprotni dio kolnika, a zatim i izvan kolnika te je prednjim lijevim dijelom automobila naletio na dječaka (2012) koji se kretao u suprotnom smjeru izvan kolnika. Dijete je uslijed udarca zadobilo višestruke teške tjelesne ozljede.

Osnovano se sumnja i da je Dalibor Šemper nakon nesreće propustio djetetu pružiti pomoć, iako je to bio u mogućnosti bez da sebe i druge ozbiljno ugrozi, već se vozilom udaljio s mjesta nesreće koju je, osnovano se sumnja, prouzrokovao.

Utvrđeno je da je Šemper upravljao Suzuki Vitarom pod utjecajem 0,94 promila alkohola, što zakon tretira kao pristajanje da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge sudionike u cestovnom prometu. U namjeri napuštanja šireg mjesta nesreće, zaustavili su ga građani.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je potom nadležnom županijskom sudu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv Šempera zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

VIDEO: Pijan autom naletio na dijete, teško ga ozlijedio pa pokušao pobjeći

Komentara 26

DU
Deleted user
14:06 31.07.2022.

Puno pravnika, a pravne države nigdje.

DU
Deleted user
13:46 31.07.2022.

jel i ovaj u kategoriji "suhog zlata"?

IV
Ivan2304
14:27 31.07.2022.

Ovaj će dobiti visoku kaznu. Vjerojatno će postati podpredsjednik vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije