Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef ureda potpredsjednice vlade

Tko je Dalibor Šemper koji je pijan pobjegao nakon što je autom udario dijete

Foto: Vlada RH
1/2
31.07.2022.
u 09:54

Po završetku fakulteta, dobio je posao sudačkog vježbenika na Prekršajnom sudu u Zagrebu, zatim je kratko radio kao pravnik u privatnoj firmi prije nego se 2008. zaposlio na Visokom prekršajnom sudu na poziciji sudskog savjetnika. Šemper je u politiku ušao 2009., postavši tajnik predstojnika Ureda Koordinacije za unutarnju politiku.

Dalibor Šemper (46), predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, jutros je doveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu zbog izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći. Noć je proveo u policijskim prostorijama na triježnjenju.

Podsjetimo, u petak u večernjim satima nedaleko od Gračaca, Šemper je pijan autom udario dijete pa zatim pokušao pobjeći s mjesta nesreće.

U pokušaju su ga spriječila četvorica mladića koji su svjedočili nesreći. 

"Vozili smo dvadesetak metara iza Suzukija i primijetili kako vrluda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, no nije reagirao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste taman na mjestu gdje je hodalo troje djece. Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario", kaže za Tportal jedan od mladića. Usput je, kaže, vozač svojim automobilom srušio i jedan prometni znak.

Mladić Šempera opisuje kao potpuno dezorijentiranog vozača koji je na trenutak zastao, a potom produžio dalje prema autocesti. Dali su se u potjeru za njim, nekoliko kilometara ga pratili, a kada su ga sustigli, natjerali su ga da stane pokraj ceste. Shvatio je da više nema kamo.

"Njegova prva reakcija bila je: 'Šta se dogodilo' i 'Ajme meni, razbio sam auto'. Policiju smo pozvali još za vrijeme vožnje i potom smo čekali njen dolazak najmanje 35 do 40 minuta. Objasnili su nam da u Gračacu nema prometnih policajaca nego da ih moraju poslati skroz iz Gospića", dodaje sugovornik Tportala.

Teško ozlijeđeni dječak kojeg je Šemper udario prevezen je u bolnicu da bi ga iz Gospića prebacili u KBC Zagreb gdje je operiran i stanje mu je stabilno.

Dalibor Šemper je rođen 1976. godine. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Sesvetama, a 2004. je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pravosudni ispit položio je 2007.

Po završetku fakulteta, dobio je posao sudačkog vježbenika na Prekršajnom sudu u Zagrebu, zatim je kratko radio kao pravnik u privatnoj firmi prije nego se 2008. zaposlio na Visokom prekršajnom sudu na poziciji sudskog savjetnika. Šemper je u politiku ušao 2009., postavši tajnik predstojnika Ureda Koordinacije za unutarnju politiku.

Očito mu se svidjelo u toj grani jer je kroz Ured Koordinacije napredovao narednih devet godina, dosegnuvši poziciju 'ravnatelj Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje – tajnik i ravnatelj Ureda Koordinacije za upravljanje državnom imovinom – tajnik', a od 2018. do 2020. služio je kao savjetnik za informacijsku sigurnost u Glavnom tajništvu Vlade Republike Hrvatske. Od 2021., Šemper je predstojnik Ureda potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Prema podacima iz imovinske kartice, Šempera mjesečno plaćamo 15.188 kuna

VIDEO: Pijan autom naletio na dijete, teško ga ozlijedio pa pokušao pobjeći

 

 

 

Komentara 44

Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
10:11 31.07.2022.

I opet pravnik. Kraj vladavine ovakvih pravnika nemoguće je imati vladavinu prava.

DU
Deleted user
10:02 31.07.2022.

Cijeli život na proračunu. Iz šupljeg u prazno.

Avatar drug Joža
drug Joža
11:23 31.07.2022.

Težak život iz životopisa natjerao ga je da pije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije