Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Seljaci traže PDV između 5 i 10% i hitne poticaje

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore traže da se PDV na poljoprivredne proizvode spusti na stope kakve vrijede i u EU.
28. prosinca 2011. u 20:22 27 komentara 6 prikaza
'30.12.2009., Zagreb - Darko Grivicic, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PD/PIXSELL'

Samo nekoliko dana nakon imenovanja Tihomira Jakovine za novog ministra poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna komora zatražila je hitan sastanak s njim kako bi obrazložila zahtjeve seljaka novoj vladi.

– Nekoliko je pitanja koje treba riješiti. Prije svega, najavljuje se povećanje PDV-a, a to bi uništilo poljoprivrednu proizvodnju. Tražimo da se PDV na poljoprivredne proizvode spusti na stopu između 5 i 10 posto, kakve vrijede i u EU – rekao je na tiskovnoj konferenciji u Novoj Gradiški predsjednik komore Darko Grivičić. Komora, ali i udruge seljaka, traže i da se poticaj za 2011., koji bi prema zakonu trebao biti isplaćen do 30. lipnja isplate čim prije kako bi se ratari mogli pripremiti za sjetvu.

– Čuo sam se s novim ministrom i dogovoreno je da ćemo se naći početkom iduće godine. Kao komora dajemo mu i punu podršku u najavljenoj borbi protiv uvozničkog lobija - rekao je Grivičić.

Mons. Mate Uzinić
MONS. UZINIĆ NA FACEBOOKU
'Žao mi je ako sam razočarao neke vjernike'
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
 • Avatar HipnosPajdaš
  HipnosPajdaš:

  Pa današnji ministar je vodio prosvjede,te ih organizirao u seljačkoj borbi.....Dati će on...dati.Lako je laprdati kad o ničemu ne odlućuješ.Sada će se vidjeti da li su prosvjedi uspjeli ili ne.

 • vidum:

  Živim u gradu. Voćnjak mi je 20 km dalje .Imam registrirano OPG samo za to da mi policija ne pravi probleme ako me zatekne s robom na cesti .Poticaja sam se odrekao , žiro račun nemam , gorivo plaćam po ... prikaži još! normalnoj cijeni .Danas sam od jutra do mraka prskao ručnom leđnom prskalicom . ODdržave tražim samo to da me ostavi na miru .A, nekima nikad dosta!

 • zmaj5:

  Ma svaka vama čast gospodo seljaci,ali vama smanjiti PDV,turizmu,a nas ostale ko šiša.Opet ste počeli sa ucjenama kao i kada su bili oni prošli.pa dokle poticaji i ostala sr...nja,pa i mi ostali bi neke poticaje,ova zemlja je stvarno začarana