Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDVIN SOFTIĆ:

'Šelebaj bez dopuštenja D. Čuljak nije mogao ići ni na WC'

Edvin Softić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
05.06.2014.
u 16:53

Veliki novac se vrtio, ali ne za mene, kazao je Softić

–  Dijana Čuljak i Aljoša Roksandić, vlasnik tvrtke Digitel, u ljeto 2007. osnovali su Divu. To je bila tajna tvrtka čije je središe bilo u Lihtenštajnu,  a  osnovana  je  nakon  što  su  ona i njezin suprug Vladimir Šelebaj Roksandiću za 450.000 eura prodali producentske tvrtke Core mediju i Media Spot. Uvjet za prodaju bio je da očiste svu imovinu poduzeća – kazao je među ostalim Edvin Softić, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja bivšim supružnicima optuženima u aferi Core media.

Softić, koji je bio producent i direktor Media Spota, detaljno je iskazivao kako su se iz Core medije izvlačili milijuni. Prema optužnici, šteta je 24 milijuna  kuna,  a  Softić  je  među  ostalim kazao i kako se smatra žrtvom prevare.

– U likvidaciji imovine  ostao sam bez vlasništva nad stanom koji je bio upisan na ime Media Spota. Direktor sam bio samo na papiru, a Šelebaj i D. Čuljak tajnim su ugovorom osnovali tvrtku Patrimonium, a ja čak nisam znao da je ta tvrtka većinski vlasnik Media Spota – kazao je Softić.

Govoreći o odnosima s bivšim supružnicima, Softić je ponovio tezu koja se već čula tijekom suđenja, da je D. Čuljak bila mozak operacije. O Šelebaju se baš i nije izrazio pohvalno kazavši:

– On bez njezina dopuštenja nije mogao ići ni na WC.

Dodatno je pojasnio da je D. Čuljak bila ta koja je radila troškovnike i određivala honorare za sudionike u TV emisijama.

– Čak je znala raditi i u televizijskoj montaži, a određivala je i honorarce s HRT-a koji su radili u “fušu”. Ona je znala sve o televiziji, Šelebaj samo o financijama – kazao je Softić.

Na kraju je kazao i kako nikada ne bi ušao u posao s njima da je znao kako će to završiti.

– Planirao sam neke samostalne projekte, koji su već bili gotovi. Taj posao radim  25 godina i oni mi nisu trebali. No ja sam vjerovao Dijani, a ona me nagovorila da uđem u posao sa Šelebajem. Govorila je da je on nezaposlen te da bismo zajedno mogli zaraditi mnogo novca. I doista, veliki novac se vrtio, ali ne za mene – kazao je Softić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije