Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U HDZ-u

Veliki obrat: Petar Škorić traži promjene i podržava Plenkovića

Petar Škorić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
13.02.2020.
u 08:38

Potpise za potpredsjednika HDZ-a skupljala mu Kovačeva ekipa

Petar Škorić, koji je najavio svoju kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a izvan dva suprotstavljena bloka, Andreja Plenkovića i Mire Kovača, i u svim izjavama isticao nužnost promje ne i okretanje desnom biračkom tijelu, na koncu se priklonio aktualnom premijeru i predsjedniku stranke.

Time se predsjednik splitskog HDZ-a priključio kolegama: predsjedniku splitsko-dalmatinskog ogranka Anti Sanaderu, županu Blaženku Bobanu i splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari koji su svoju privrženost aktualnom vodstvu istaknuli još prije mjesec dana, na 30. obljetnici splitskog HDZ-a kada je u kongresnoj dvorani hotela Split u prvom redu sjedio Plenković, u drugom Kovač, a Škorić je tada solirao, bio suzdržan i govorio o važnosti ideoloških tema.

– Još od najave procesa unutarstranačkih izbora držao sam, kao i danas, da je besmisleno izjašnjavati se o potpori bilo kojem kandidatu dok sam proces nije niti započeo. U ovom trenutku, kada je jasno vidljivo koji će kandidati izaći pred birače i zatražiti povjerenje, smatram da je vrijeme izraziti svoj stav i dati potporu onome za kojeg smatram da je najbolje rješenje u ovom trenutku za našu stranku. Zato želim izraziti svoju potporu predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i trenutnom predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Andreju Plenkoviću u utrci za novi mandat na čelu HDZ-a – napisao je Škorić.

Kaže kako je posljednjih dana promatrao smjer unutarstranačke kampanje koja se, kako je napisao, 'usijala iznad svih granica dobrog ukusa i koja vodi isključivo prema podjelama, a ne jedinstvu stranke koje nam je u ovom trenutku jedino potrebno i upozoravao na posljedice koje takav pristup može izazvati.'

– Od početka sam bio zagovornik što veće demokratizacije stranačkih procesa i širenje koncepta „jedan član-jedan glas“, ali ova očita blokovska podjela koja se posljednjih dana intenzivira me nagnala da se na ovaj način očitujem. Unutarstranačka kampanja treba u pravom smislu biti isključivo unutarstranačka. Ova kampanja treba poslužiti ne potenciranju sukoba, već isključivo suprotstavljanju različitih ideja i vizija kako bi našu stranku ojačali, a ne oslabili. Kampanja se treba voditi argumentima, programima i rezultatima, a ne kroz različito pogrešno interpretiranje onih politika i ideala koje su vodile sve nas utemeljitelje stranke na čelu s dr. Franjom Tuđmanom još davne 1989. godine – napisao je.

Pokušali smo doznati što će biti sa Škorićevom kandidaturom. Pitali smo ga i je li točno da je, prije no što se javno opredijelio za Plenkovića, potpise za njega prikupljala Kovačeva lista za promjene. Odgovor još nismo dobili.

VIDEO Tomo Medved: Oni koji se nude kao alternativa sadašnjem vodstvu HDZ-a nisu se htjeli angažirati na izborima

Komentara 21

Avatar Dipsy
Dipsy
09:04 13.02.2020.

Raste potpora Plenkovicu. Da mi je znati tko siri fake news da Kovac ima sanse.

BO
bolonjez
09:07 13.02.2020.

Svak iole normalan će podržati Plenkovića, to nije za čuditi se. Treba se čuditi onima koji podržavaju one miševe što ne znaju pričati o svojem programu, već samo pljuvati po oponentu.

LU
Lui
09:12 13.02.2020.

U medijima se prica kako situacija postaje sve napetija, ali jasno je tko je u debelom vodstvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije