Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANIEL MARKIĆ

Šef SOA-e: Hrvati koji se nalaze u grčkim zatvorima nisu ni svjesni težine optužbi s kojima se suočavaju

Daniel Markić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.08.2023.
u 11:43

Ne zaboravljamo da ono što su napravili nije dobro i pokušat ćemo to u budućnosti spriječiti, rekao je Markić

U hrvatskoj delegaciji u Ateni je i ravnatelj SOA-e Daniel Markić koji je rekao novinarima da hrvatski državljani koji se nalaze u grčkim zatvorima "nisu ni svjesni" težine optužbi s kojima se suočavaju, ali je naglasio da hrvatski i grčki dužnosnici razgovaraju o ovom slučaju kako bi se što prije razriješio. 

- Cilj je stvoriti povjerenje. Niti smo mi fašistička država niti je Grčka banalna država. To su dvije funkcionalne države, zemlje EU-a i NATO-a i u tom smislu moramo surađivati - rekao je Markić i dodao. 

- Konačni cilj je kao i uvijek borba protiv nasilja, želimo pomoći našim državljanima. Ne zaboravljamo da ono što su napravili nije dobro i pokušat ćemo to u budućnosti spriječiti. Naše policije su prethodno surađivale, imali smo određene spoznaje koje smo podijelili s našim kolegama. Što se dogodilo kad su navijači stigli ćemo pokušati razjasniti - rekao je Markić. 

VEZANI ČLANCI: 

 

Dodao je kako je svima javno kako navijačke skupine funkcioniraju inače. 

- Hrvatske institucije spremne su sve učiniti da bi pomogle grčkom pravosudnom sustavu. Hrvatska garantira da će sve moguće mjere kako bi, ako dođe do osude, sve bilo izvršeno u Hrvatskoj - rekao je.

VIDEO Grci: Otkriven uzrok i točno vrijeme smrti grčkog navijača. Našao se među sukobljenim huliganima

Komentara 33

Avatar Asterix
Asterix
12:31 22.08.2023.

Naravno da nisu svjesni. Oni to doživljavaju kao igru i razbibrigu. Od kada se to dječja igra kažnjava... ah, i ti Grci.

JR
Jr48
14:13 22.08.2023.

Samo nemojte od ovog praviti neke teorije urote i slične konstrukcije. Ovo je dogovorena tučnjava dva krda istog mentalnog sklopa pri čemu je "naše" krdo prevalilo 1400 km da dode na teritoriju drugog krda i potuku se s njima pri čemu ih napušta fortuna i njegove vođe i nisu uspjeli proći lišo kao puno puta nego su u pržun potrošni a ovima grčkim istražiteljima se baš i ne žuri tako da ekipa ima vremena analizirati situaciju u koju su upali pa slijedom toga izvući pouke za budući život i nešto korisno učiniti ili nastaviti gubiti životno vrijeme na ovakve budalaštine .

LE
lector2corrector
12:33 22.08.2023.

Ne mogu biti ni svjesni, jer ste ih razmazili. Najprije uredite svoje dvorište pa tek onda docirajte Grcima što i kako trebaju raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije